Ολυμπιακός: Η Κράσνονταρ, το Τσάμπιονς Λιγκ και το «χρυσό» market pool

Ολυμπιακός: Η Κράσνονταρ, το Τσάμπιονς Λιγκ και το «χρυσό» market pool

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Και τώρα η Κράσνονταρ. Η ρωσική ομάδα είναι αυτή που χωρίζει πλέον τον Ολυμπιακό από τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Αν και το όνομά της δεν… φοβίζει, αυτό που προβληματίζει πλέον τους «ερυθρολεύκους» είναι ο τρόπος με τον οποίο βρέθηκε στο διάβα τους. Οι Ρώσοι άφησαν εκτός την Πόρτο, καθώς επικράτησαν με 3-2 στην Πορτογαλία (αν και είχαν ηττηθεί με 1-0 στην έδρα τους), επιτυγχάνοντας μάλιστα και τα τρία γκολ στο πρώτο ημίχρονο.

Το καλοκαίρι η Κράσνονταρ ήταν η ομάδα που έπεισε τον Μάρκους Μπεργκ να επιστρέψει στην Ευρώπη (με τον Σουηδό επιθετικό να έχει μιλήσει και με τον Ολυμπιακό), ενώ στο ρόστερ ανήκουν επίσης ο Ρεμί Καμπελά με πέρασμα από τις Νιούκαστλ και Σεντ Ετιέν και ο Τόνι Βιλένα της Φέγενορντ. Προπονητής της είναι ο Μουράντ Μουσάεβ, ενώ πέρυσι τερμάτισε στην 3η θέση του πρωταθλήματος και έφτασε μέχρι τους «32» του Γιουρόπα Λιγκ. Πρόκειται για ομάδα που ιδρύθηκε μόλις το 2008 και ανέβηκε στην πρώτη κατηγορία της Ρωσίας το 2011. Το πρώτο ματς θα γίνει στο «Καραϊσκάκη» στις 21/8 και η ρεβάνς στη Ρωσία στις 27/8.

Πάντως, στον Ολυμπιακό έχουν πολλούς λόγους να χαμογελούν από την πρόκρισή τους κόντρα στην Μπασακσεχίρ και ορισμένοι από αυτούς δεν είναι αγωνιστικοί, αλλά και οικονομικοί. Πλέον οι «ερυθρόλευκοι» είναι η μοναδική ελληνική ομάδα, έπειτα από τον αποκλεισμό του ΠΑΟΚ, που διεκδικεί την είσοδό της στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και αν τελικά τα καταφέρει, τότε θα πάρει όλο το market pool που αντιστοιχεί στη χώρα μας και αγγίζει τα 20 εκατ. ευρώ. Μέχρι στιγμής, πάντως, έχουν «κλειδώσει» περίπου 13 εκατ. ευρώ, χρήματα που αντιστοιχούν στη δεδομένη συμμετοχή τους στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ αν δεν ξεπεράσουν το εμπόδιο της Κρασνοντάρ (8 εκατ. ευρώ) και στην παρουσία τους στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ (5 εκατ. ευρώ).

Στα μεταγραφικά, συνεχίζονται οι επαφές με παίκτες που αγωνίζονται στη μεσαία γραμμή και δεν αποκλείεται μέσα στην εβδομάδα να υπάρξουν εξελίξεις. Οι πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι οι «ερυθρόλευκοι» θα κινηθούν για την απόκτηση τριών ποδοσφαιριστών, ενώ είναι πολύ πιθανό έως το τέλος της μεταγραφικής περιόδου να παραχωρηθούν (πώληση ή δανεισμός) έξι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή