O επίμονος εμπρηστής της Εύβοιας

O επίμονος εμπρηστής της Εύβοιας

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ούτε μία ούτε δύο, αλλά εννέα δασικές πυρκαγιές στα χωριά Κοντοδεσπότι και Σταυρός είχε βάλει πέρυσι το καλοκαίρι ένας 33χρονος Ελληνας. Συνελήφθη την 26η Αυγούστου 2018 από υπαλλήλους της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού. Προφυλακίστηκε και στη δίκη του κάποιους μήνες αργότερα, του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης τριών ετών και σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες αποφυλακίστηκε πρόσφατα.

Το πρώτο περιστατικό εμπρησμού έγινε το μεσημέρι της 2ας Ιουνίου στη θέση «Κουτσούρι» κοντά στα Ψαχνά. Η πυρκαγιά κατασβέστηκε πριν πάρει διαστάσεις. Νέα κρούσματα καταγράφηκαν στις 3, 5, 29 και 30 Ιουνίου σε δασικές εκτάσεις κοντά στα Ψαχνά και στο χωριό Σταυρός.

Τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, ο 33χρονος έκανε τέσσερις ακόμα προσπάθειες να προκαλέσει πυρκαγιά στο πευκοδάσος κοντά στα χωριά Σταυρός και Κοντοδεσπότι. Τη 12η Αυγούστου 2018 μάλιστα, έπειτα από εμπρησμό με δράστη τον 33χρονο, είχε ξεσπάσει πυρκαγιά που μετέτρεψε σε στάχτη 8.000 στρέμματα πευκοδάσους. Εις βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για εμπρησμό από πρόθεση κατ’ εξακολούθηση και οδηγήθηκε στη φυλακή.

Πηγές από την περιοχή δεν συνδέουν τη δράση του 33χρονου με συμφέροντα καταπατητών αλλά τον περιγράφουν ως «εξαιρετικά ιδιόρρυθμη περίπτωση».

Για τα αίτια της νέας πυρκαγιάς στην περιοχή Αγριλίτσα, σημείο προσβάσιμο από τον δρόμο κοντά στις γεωτρήσεις από όπου υδροδοτούνται τα γύρω χωριά, έρευνες διεξάγουν οι ερευνητές της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού της Πυροσβεστικής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή