Ολες οι πληρωμές του Αυγούστου για συντάξεις, επιδόματα

Ολες οι πληρωμές του Αυγούστου για συντάξεις, επιδόματα

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εβδομάδα πληρωμών είναι η τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου, καθώς έχει προγραμματιστεί η καταβολή των συντάξεων αλλά και σειράς επιδομάτων, όπως αυτά της κοινωνικής αλληλεγγύης και παιδιού. Ετσι, αμέσως μετά τις διακοπές, και λίγο πριν από την υποχρέωση καταβολής των δόσεων για φόρους, εκατομμύρια δικαιούχοι θα δουν χρήματα στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς. Κάποια από αυτά μάλιστα θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν για να πληρωθούν εντός του Σεπτεμβρίου η δεύτερη δόση του φόρου εισοδήματος καθώς και η πρώτη δόση του νέου μειωμένου ΕΝΦΙΑ. Τον Σεπτέμβριο, άλλωστε, είναι αυξημένες και οι υποχρεώσεις των γονέων, λόγω της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.

Η αρχή στις πληρωμές θα γίνει με το επίδομα τέκνων, ακολουθούν οι κύριες συντάξεις, θα καταβληθούν το ΚΕΑ και τα προνοιακά επιδόματα, ενώ τις πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου αναμένονται οι καταβολές των επικουρικών συντάξεων.

Αναλυτικά, ο προγραμματισμός για τις συντάξεις Σεπτεμβρίου, βάσει και των τελευταίων αλλαγών στις ημερομηνίες πληρωμής, προβλέπει ότι την Τρίτη 27 Αυγούστου θα καταβάλει συντάξεις ο πρώην ΟΑΕΕ. Για την ίδια ημέρα, έχει προγραμματιστεί η πληρωμή των συντάξεων στους αγρότες από τον πρώην ΟΓΑ. Το Δημόσιο θα καταβάλει τις συντάξεις στις 29 Αυγούστου 2019 ημέρα Πέμπτη.

Το ΙΚΑ επίσης θα καταβάλει τις συντάξεις στις 29 του μήνα, όπως και τα ΝΑΤ και ΚΕΑΝ. Επίσης την Πέμπτη 29 Αυγούστου θα καταβληθούν και οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος.

Ολες οι επικουρικές συντάξεις θα καταβληθούν από το ενιαίο υπερ-επικουρικό ΕΤΕΑΕΠ (πρώην ΕΤΕΑ) την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2019. Η πληρωμή του κοινωνικού επιδόματος αλληλεγγύης έχει προγραμματιστεί για το διάστημα από 26 έως 31 Αυγούστου.

Οσο για το επίδομα παιδιού, η τέταρτη δόση θα δοθεί με βάση τις αιτήσεις Α21, μεταξύ 25 και 26 Σεπτεμβρίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή