Ποδόσφαιρο: Και τώρα οι τρεις τους για τους ομίλους

Ποδόσφαιρο: Και τώρα οι τρεις τους για τους ομίλους

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τρεις εκπροσώπους συνεχίζει πλέον η Ελλάδα στα Κύπελλα Ευρώπης, καθώς ο Ολυμπιακός πήρε το εισιτήριο για τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ στα πλέι οφ του Γιουρόπα συνεχίζουν ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ.

Αντιθέτως, ο  Ατρόμητος και ο Αρης αποκλείστηκαν από τη συνέχεια των ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Ετσι, η ελληνική συγκομιδή στην Ευρώπη έφτασε στους 23.500 βαθμούς και παραμένουμε στη 16η θέση στην κατάταξη της UEFA, με την απόσταση από την 15η Κύπρο, που έχει 24.875 βαθμούς και συνεχίζει με δύο ομάδες, να έχει μειωθεί. 

Ο Αρης την Πέμπτη άγγιξε την απόλυτη ποδοσφαιρική υπέρβαση ισοφαρίζοντας το 3-0 του πρώτου αγώνα στη Νορβηγία, όμως μια στιγμή αμυντικής αδράνειας στην παράταση έδωσε στη Μόλντε το γκολ που χρειαζόταν για να πάρει εκείνη την πρόκριση (3-1). Στο ΟΑΚΑ, η ΑΕΚ έπαιξε με τη φωτιά, παρουσιάζοντας κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο πολύ κακό αγωνιστικό πρόσωπο, ανεδείχθη ισόπαλη 1-1 με την Κραϊόβα, αλλά πήρε το εισιτήριο για τα πλέι οφ χάρη στη νίκη της με 2-0 στη Ρουμανία. Η Ενωση έχει δύσκολη αποστολή στην επόμενη φάση, καθώς θα αντιμετωπίσει την τουρκική Τραμπζονσπόρ, με το πρώτο παιχνίδι να γίνεται στην Αθήνα την ερχόμενη Πέμπτη, κεκλεισμένων των θυρών.

Στον ΠΑΟΚ, ξεκινά πλέον προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι και να ξεχαστεί το παιχνίδι με τον Αγιαξ και τα όσα συνέβησαν σε αυτό, κάτι που τόνισε και ο Φερέιρα στους παίκτες του κατά την επιστροφή από την Ολλανδία. Αυτό που έχει σημασία από δω και στο εξής είναι να εξασφαλιστεί η παρουσία στους ομίλους του Γιουρόπα, αν είναι δυνατόν από το πρώτο κιόλας παιχνίδι κόντρα στη Σλόβαν Μπρατισλάβας, την Πέμπτη στη Σλοβακία. 

Αρκετά καλύτερα είναι τα πράγματα στον Ολυμπιακό, καθώς συνεχίζει στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, έχοντας μπροστά του την πρόκληση των ομίλων, αλλά και τα οικονομικά οφέλη από την παρουσία του σε αυτούς. Οι «ερυθρόλευκοι» καλούνται να ξεπεράσουν το εμπόδιο της Κράσνονταρ, που έκανε την έκπληξη αποκλείοντας με εμφατικό τρόπο την Πόρτο. Μάλιστα, χθες, ο Πέδρο Μαρτίνς δήλωσε στην UEFA τη λίστα με τους παίκτες για τα παιχνίδια με τους Ρώσους, χωρίς αυτή να έχει αλλαγές σε σύγκριση με την προηγούμενη φορά.

Στα μεταγραφικά, δημοσίευμα στη Σερβία ανέφερε ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης επικοινώνησε ο ίδιος με τον Ματέο Γκαρσία προκειμένου να τον πείσει να μην πάει στον Ερυθρό Αστέρα, αλλά να προτιμήσει την προσφορά του Ολυμπιακού. Οι Σέρβοι τα έχουν βρει ήδη με τη Λας Πάλμας στο 1,8 εκατ. ευρώ, 300.000 περισσότερα από ό,τι δίνει ο Ολυμπιακός, αλλά και ο Αρης. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή