Πέντε συλλήψεις για πρόκληση εμπρησμών

Πέντε συλλήψεις για πρόκληση εμπρησμών

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε πέντε συλλήψεις για εμπρησμό έχουν προχωρήσει τα τελευταία εικοσιτετράωρα ανακριτικοί υπάλληλοι της Πυροσβεστικής και στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. Χθες, άνδρες του κλιμακίου Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού συνέλαβαν με τη διαδικασία του αυτοφώρου έναν 24χρονο για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στην περιοχή Παλαιοχωρίου, στον νομό Αρκαδίας. Την 15η Aυγούστου, συνελήφθη 52χρονος για διαδοχικές εστίες πυρκαγιάς σε δάσος στην παλαιά εθνική οδό Καλαμάτας – Τριπόλεως και σε ξερά χόρτα κατά μήκος της παλαιάς εθνικής οδού Τσακώνας – Καλού Νερού, στη Μεσσηνία. Ενα εικοσιτετράωρο αργότερα, συνελήφθη 58χρονος κατηγορούμενος για την πυρκαγιά σε αγροδασική έκταση στην Παλαιοβαρβάσαινα του Δήμου Πύργου, ενώ και στη Χίο Πυροσβεστική και αστυνομία συνέλαβαν δύο αλλοδαπούς ως υπαίτιους πρόκλησης εμπρησμού σε δασική έκταση, στα Καρδάμυλα Χίου.

Την ίδια στιγμή, στο συμπέρασμα ότι για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την περασμένη Δευτέρα στο Προσήλιο Παιανίας, στην πλαγιά του Υμηττού, και έλαβε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις, ευθύνονται τα καλώδια της ΔΕΗ, φέρονται να έχουν καταλήξει οι ανακριτικοί υπάλληλοι της Πυροσβεστικής, διαπίστωση που επιβεβαιώνει τις αρχικές εκτιμήσεις τους. Η φωτιά ξέσπασε στις 3 τα ξημερώματα και λόγω των ισχυρών βοριάδων επεκτάθηκε γρήγορα στην κορυφογραμμή του Υμηττού προκαλώντας μάλιστα ζημιές στις εγκαταστάσεις ραδιοφωνικών σταθμών. Τελικώς η πυρκαγιά ελέγχθηκε δίχως να κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές ή περιουσίες, και πριν επεκταθεί στο δάσος της Καισαριανής. Κλιμάκια της ΔΑΕΕ βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στο σημείο έναρξης της φωτιάς. Σύμφωνα με πληροφορίες, από τα ευρήματα της έρευνάς τους, φέρεται να επιβεβαιώνεται ότι η φωτιά ξεκίνησε από βραχυκύκλωμα σε κολόνα της ΔΕΗ που προκλήθηκε από τον ισχυρό αέρα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή