Δεν το περίμενα από σένα, Πλάθιντο

Δεν το περίμενα από σένα, Πλάθιντο

2' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη φίλησε παρά τη θέλησή της. Δεν ξέρουμε αν την είχε προειδοποιήσει χτυπώντας τις γροθιές του στο στήθος του, όπως οι συμπαθέστατοι ουραγκοτάγκοι. Υποθέτω δε ότι κατά τη διάρκεια των ερευνών θα αποκαλυφθούν και άλλες φρικιαστικές λεπτομέρειες. Αν για παράδειγμα κατά τη διάρκεια του φιλιού μούγκριζε ηδονικά, αν το στόμα του έβγαζε αφρούς κι αν οι παλάμες του έσφιγγαν σαν τανάλιες τους γυμνούς της ώμους. Στο εξόχως δραματικό περιβάλλον της όπερας όλα να τα περιμένεις. Δράστης του αποτρόπαιου εγκλήματος ο Πλάθιντο Ντομίνγκο. Θύμα μια τραγουδίστρια της όπερας του Λος Αντζελες και χρόνος οι σκοτεινοί αιώνες του πολιτισμού μας, οι μαύρες εκείνες δεκαετίες του ογδόντα και του ενενήντα, όταν οι εντολές της πολιτικής ορθότητας δεν είχαν ακόμη περιορίσει την εξάπλωση του κακού στη Γη. Επί τρεις ολόκληρες δεκαετίες ο ερωτύλος τενόρος φίλησε τρεις ολόκληρες τραγουδίστριες παρά τη θέλησή τους, παρενόχλησε σεξουαλικώς άλλες οκτώ, ολόκληρες κι αυτές. Ασυγκράτητος όπως ήταν, πρότεινε σε άλλες να βγουν για δείπνο, μάλλον για να τις υποχρεώσει να φάνε ωμό κρέας. Ακόμη δεν ξέρουμε πόσες κοίταξε επίμονα στα μάτια χαμογελώντας όλο νόημα και σε πόσες είπε «τι όμορφη που είσαι σήμερα», ενώ εκείνες αισθάνονταν πως έχουν τα χάλια της. Πόση φρίκη κρυβόταν πίσω από τα λαμπερά σκηνικά της όπερας!

Οι έρευνες θα πρέπει πρώτα να διαλευκάνουν αν πρόκειται για εγκλήματα πάθους ή τιμής. Να μάθουμε επιτέλους αν ο κ. Ντομίνγκο, που τόσα χρόνια τραγουδούσε για να κρύψει τα χαΐρια του, πάσχει από τη λοιμώδη νόσο που μεταδίδει εν είδει ερωτικής επιθυμίας το γυναικείο φύλο στο ανδρικό, και τανάπαλιν. Αν ναι, έχει το ελαφρυντικό της ψυχασθένειας. Μήπως όμως χρησιμοποιούσε τα φιλιά του για να ασκήσει εξουσία; Η αηδία που προκαλεί η έκκριση σιέλου δεν συγκρίνεται με τον πόνο κανενός μαστιγίου. Τα αθώα θύματά του, τα οποία προφανώς τα κρατούσε φιμωμένα επί τόσες δεκαετίες στα μπουντρούμια του κάστρου του, υποστηρίζουν ότι μετά τον βιασμό τους η σταδιοδρομία τους πήρε την κατιούσα. Να δείτε που κάποια στιγμή θα αποκαλυφθεί ότι ο Ντομίνγκο κάπνιζε κρυφά και, ω της φρίκης, δεν είναι καν χορτοφάγος.

Ευτυχώς η αντίδραση στις αποκαλύψεις υπήρξε ακαριαία.

Η όπερα του Σαν Φρανσίσκο ακύρωσε την προγραμματισμένη εμφάνιση του τενόρου. Θα γινόταν για να εορτάσουν τα πενήντα χρόνια της συνεργασίας «με έναν απ’ τους πιο επιδραστικούς τραγουδιστές της ιστορίας της όπερας». Τα μέλη της ορχήστρας της Φιλαδέλφειας κατέβασαν τα δοξάρια τους και δήλωσαν ότι αρνούνται να συνοδεύσουν τη φωνή αυτού του σεξουαλικού τέρατος. Εξαλλοι οι προοδευτικοί μας με τους πιστούς που σέρνονται στα σκαλιά της Παναγίας της Τήνου τον Δεκαπενταύγουστο. Και γι’ αυτό δεν μπορούν να δουν τις στρατιές του νέου Μεσαίωνα που καλπάζουν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή