Δύο πύρινα μέτωπα στην Κρήτη – Φωτιές σε Ρέθυμνο και Ιεράπετρα

Δύο πύρινα μέτωπα στην Κρήτη – Φωτιές σε Ρέθυμνο και Ιεράπετρα

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπό μερικό έλεγχο το νέο πύρινο μέτωπο που εκδηλώθηκε νωρίς το απόγευμα στην Κρήτη μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε στην Ιεράπετρα. Η φωτιά μαίνεται στο δήμο Αγίου Βασιλείου, στην περιοχή των Λευκογείων, μεταξύ Πλακιά και Πρέβελη, σε πλαγιά καίγοντας πουρνάρια και χορτολιβαδική έκταση. 

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κρήτης Νικόλαος Λαγουδάκης, η φωτιά περιορίζεται και οι καιρικές συνθήκες δεν δυσχεραίνουν το έργο κατάσβεσης.

Στη φωτιά επιχειρούν με στόχο να ανακόψουν την πορεία της, η οποία κατευθύνεται προς την περιοχή Σχοινάρια, 20 πυροσβεστικά οχήματα με 50 άτομα προσωπικό, τέσσερα πεζοπόρα τμήματα με 25 άνδρες, ενώ στο έργο της πυρόσβεσης συνδράμουν υδροφόρες και οχήματα του δήμου Αγίου Βασιλείου.

Στο μέτωπο της φωτιάς που ξεκίνησε το απόγευμα από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, βοηθούν τις πυροσβεστικές δυνάμεις και εθελοντές, ενώ όπως δήλωσε στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο κ. Λαγουδάκης, δεν συντρέχει κίνδυνος για κατοικημένες περιοχές.

Η φωτιά αυτή την ώρα κατακαίει στο βουνό, όπου οι συνθήκες πρόσβασης είναι δυσχερείς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής δεν απειλείται ο οικισμός καθώς η φωτιά δεν βρίσκεται κοντά σε σπίτια.

Καλύτερη εικόνα στην Ιεράπετρα

Καλύτερο είναι η εικόνα της φωτιάς που εκδηλώθηκε το απόγευμα και βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή Μύρτος Ιεράπετρας, κοντά στον οικισμό Κοπάνες.

Σύμφωνα με πληροφορίες τοπικών μέσων η φωτιά έχει οριοθετηθεί ενώ στο σημείο παραμένουν δυνάμεις της πυροσβεστικής για την πλήρη κατάσβεσή της.

Υπενθυμίζεται στο σημείο της πυρκαγιάς επιχειρούν 25 πυροσβέστες με 11 οχήματα, αλλά και δύο ελικόπτερα από τα Χανιά και το Ηράκλειο που πραγματοποιούν ρίψεις νερού.

Το έργο της κατάσβεσης της φωτιάς δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή