Ο πρίγκιπας Άντριου στη δίνη του σκανδάλου Έπσταϊν μετά από βίντεο – ντοκουμέντο

Ο πρίγκιπας Άντριου στη δίνη του σκανδάλου Έπσταϊν μετά από βίντεο – ντοκουμέντο

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι πρώτες αναφορές για εμπλοκή του πρίγκιπα Άντριου, γιου της βασίλισσας Ελισάβετ και πέμπτο στη διαδοχή του βρετανικού θρόνου, στο σκάνδαλο Έπσταϊν ήρθαν στη δημοσιότητα το 2011. Το 2015, μια γυναίκα – Η Βιρτζίνια Τζιούφρι – κατέθεσε εναντίον, υποστηρίζοντας ότι όταν ήταν ανήλικη είχε υπάρξει «σεξουαλική σκλάβα» του πάμπλουτου επιχειρηματία της Γουόλ Στριτ και του γιου της βασίλισσας Ελισάβετ .

Στη μήνυση που κατέθεσε σε δικαστήριο της Φλόριντας, η γυναίκα υποστηρίζει ότι «υποχρεώθηκε να έρθει σε σεξουαλική επαφή με τον δούκα της Υόρκης στο Λονδίνο, τη Νέα Υόρκη και την Καραϊβική, σε ένα σεξουαλικό όργιο όπου μετείχαν και άλλα ανήλικα κορίτσια, κατ’ εντολή του Τζέφρι Επστάιν». 

Τότε το Μπάκιγχαμ αρνήθηκε κατηγορηματικά οποιαδήποτε σχέση του πρίγκιπα με τον χρηματιστή. 

Η σχέση των δύο ανδρών και η συμμετοχή του πρίγκιπα Άντριου – και άλλων πολιτικών, πρώην προέδρων και επιχειρηματιών – στα σεξουαλικά πάρτι του Έπσταϊν, ήρθαν ξανά στη δημοσιότητα μετά τον θάνατο του χρηματιστή, ο οποίος εδιώκετο για βιασμούς ανηλίκων και βρέθηκε απαγχονισμένος στο κελί του στις 10 Αυγούστου. 

Ειδικά ο πρίγκιπας Άντριου βρίσκεται στη δίνη του κανδάλου καθώς βίντεο, το οποίο αναρτήθηκε χθες στην ιστοσελίδα της εφημερίδας Mail on Sunday, φέρεται να τον εμφανίζει να αποχαιρετά μια γυναίκα καθώς εξέρχεται από την έπαυλη του Έπσταϊν στη Νέα Υόρκη το 2010.

Έπειτα από τη δημοσιοποίηση του βίντεο, που έκανε τον γύρο του κόσμου, ο πρίγκιπας Άντριου δήλωσε σοκαρισμένος από τις κατηγορίες εναντίον του.

«Η Αυτού Υψηλότης αποδοκιμάζει την εκμετάλλευση κάθε ανθρώπινου όντος και ο υπαινιγμός ότι θα μπορούσε να εγκρίνει να συμμετέχει ή να ενθαρρύνει τέτοιες πρακτικές είναι φρικτός», ανέφεραν τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ σε ανακοίνωσή τους. 

Σε σημερινές αποκαλύψεις της ωστόσο, η Mail αναφέρει ότι ο πρίγκιπας Άντριου φιλοξένησε στα μέσα του 1999 τον δισεκατομμυριούχο παιδεραστή χρηματιστή με ένα νεαρό μοντέλο στο κάστρο Μπαλμόραλ, όπου μάλιστα έγινε και ένα από τα γνωστά πάρτι του Επσταΐν –   ενώ μάλιστα η βασίλισσα βρισκόταν μέσα.

Ο πρίγκιπας Άντριου ήταν πρεσβευτής της χώρας του στο εξωτερικό για το εμπόριο και τις επενδύσεις επί δέκα χρόνια μέχρι το 2011, όταν παραιτήθηκε από την θέση του έπειτα από τις κατηγορίες για τις σχέσεις του, τόσο με τον Έπσταϊν όσο και με άλλες αμφιλεγόμενες προσωπικότητες.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή