Ανταλλαγή πυρών από Ινδία και Πακιστάν στο Κασμίρ

Ανταλλαγή πυρών από Ινδία και Πακιστάν στο Κασμίρ

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΣΡΙΝΑΓΚΑΡ. Δύο άμαχοι σκοτώθηκαν χθες, σύμφωνα με τις Αρχές του Πακιστάν, ύστερα από μπαράζ του ινδικού πυροβολικού στη «γραμμή ελέγχου» στη διαφιλονικούμενη περιοχή του Κασμίρ, ενώ το Νέο Δελχί ανακοίνωνε την άρση ορισμένων περιορισμών που έχουν επιβληθεί στους εκεί πολίτες.

Πακιστάν και Ινδία ανταλλάσσουν συχνά πυροβολικά πυρά στην ορεινή ζώνη. Η ένταση μεταξύ των δύο χωρών έχει, όμως, οξυνθεί μετά την απόφαση της κυβέρνησης του Ινδού πρωθυπουργού Μόντι για άρση του ειδικού καθεστώτος που απολαμβάνει η κατά πλειονότητα μουσουλμανική περιοχή του Κασμίρ.

Στην πρωτεύουσα του ινδικού Κασμίρ, τη Σριναγκάρ, μέλη της παραστρατιωτικής χωροφυλακής παρέμεναν σε κεντρικά σημεία της πόλης, ενώ, παρά την ανακοίνωση των τοπικών αρχών για άνοιγμα των σχολείων και των καταστημάτων, μεγάλο ποσοστό σχολικών συγκροτημάτων και εμπορικών καταστημάτων παρέμενε κλειστό χθες.

Σε ανακοίνωσή του τη Δευτέρα, το υπουργείο Εξωτερικών του Πακιστάν κατήγγειλε τις απρόκλητες, όπως τις χαρακτήρισε, επιθέσεις του ινδικού πυροβολικού στη «γραμμή ελέγχου», καλώντας τη διεθνή κοινότητα να παρέμβει και να δώσει τέλος στις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο ινδικό Κασμίρ. Ινδία και Πακιστάν έχουν πολεμήσει δύο φορές, το 1971 και το 1999, για τον έλεγχο του Κασμίρ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή