ΝΥΡ: Ο Έπσταϊν έκανε τη διαθήκη του δύο ημέρες πριν αυτοκτονήσει στη φυλακή

ΝΥΡ: Ο Έπσταϊν έκανε τη διαθήκη του δύο ημέρες πριν αυτοκτονήσει στη φυλακή

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο ημέρες προτού αυτοκτονήσει μέσα στο κελί του, ο χρηματιστής Τζέφρι Έπσταϊν είχε υπογράψει διαθήκη όπως αποκάλυψε η εφημερίδα New York Post, επικαλούμενη δικαστικά έγγραφα.

Ο πρώην χρηματιστής υπέγραψε την διαθήκη του στις 8 Αυγούστου.Τα έγγραφα αυτά κατατέθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα στις αμερικανικές Παρθένες Νήσους και αναφέρουν ότι ο Έπσταϊν τοποθέτησε την περιουσία του, που εκτιμάται στα 577 εκατομμύρια δολάρια, σε ένα καταπίστευμα με την ονομασία “Trust 1953”.

Όπως δήλωσε δικηγόρος στη New York Post, η τακτική αυτή χρησιμοποιείται συχνά όταν κάποιος θέλει να προστατεύσει την ιδιωτικότητα των δικαιούχων μιας κληρονομιάς.

Στα έγγραφα δεν περιλαμβάνονται λεπτομέρειες για τους δικαιούχους και αναφέρονται μόνο τα πρόσωπα που θα αναλάβουν την εκτέλεση της διαθήκης.

Σύμφωνα με τη διαθήκη του, στα περιουσιακά στοιχεία του Έπσταϊν περιλαμβάνονται 56 εκ. δολάρια σε μετρητά. Η τεράστια κατοικία του στο Μανχάταν, όπου κακοποίησε πολλές κοπέλας ανάμεσά τους και ανήλικες, εκτιμάται περίπου στα 56 εκ. δολάρια, το ράντσο του στο Νέο Μεξικό στα 17 εκ. δολάρια, η κατοικία του στο Παρίσι, στη λεωφόρο Φος, στα 8,6 εκ. δολάρια.

Εξάλλου ο Έπσταϊν είχε αγοράσει δύο νησάκια στις αμερικανικές Παρθένες Νήσους –το Little St James Island, το οποίο κάποιοι αποκαλούσαν «νησί της παιδοφιλίας» και το Great St James Island, το οποίο είχε αποκτήσει πρόσφατα και στο οποίο σκόπευε να κάνει εργασίες—τα οποία αποτιμούνται στα 85 εκ. δολάρια.

Στην ακίνητη περιουσία του προστίθενται περίπου 307 εκ. δολάρια σε μετοχές, ενώ η αξία των ιδιωτικών του αεροσκαφών, αυτοκινήτων και πλοίων ανέρχεται σε 18,5 εκ. δολάρια, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Στα έγγραφα που έχουν κατατεθεί περιλαμβάνεται αντίγραφο του πιστοποιητικού θανάτου του χρηματιστή με ημερομηνία 15 Αυγούστου, χωρίς να διευκρινίζεται η αιτία θανάτου. Ο θάνατός του κρίθηκε αυτοκτονία δι’ απαγχονισμού από τον επικεφαλής ιατροδικαστή της Νέας Υόρκης στις 16 Αυγούστου.

Τα θύματα του Έπσταϊν έχουν δηλώσει ότι θα καταθέσουν αγωγή εναντίον των κληρονόμων του ζητώντας αποζημιώσεις.

Οι πληροφορίες αυτές γίνονται γνωστές την ώρα που άλλες πηγές επισημαίνουν ότι ο Έπσταϊν, που βρέθηκε νεκρός στο κελί του στις 10 Αυγούστου τα ξημερώματα, δεν άντεχε τις συνθήκες κράτησής του σε ομοσπονδιακή φυλακή στο Μανχάταν.

Όπως αναφέρουν πηγές που επικαλούνται οι New York Times, o Έπσταϊν απεχθανόταν τόσο τις συνθήκες υπό τις οποίες κρατούνταν ώστε πλήρωνε δικηγόρους για να τον επισκέπτονται επί 12 ώρες και περνούσε την ημέρα του στην αίθουσα του επισκεπτηρίου.

Μάλιστα τις ημέρες πριν τον θάνατό του ο χρηματιστής απέφευγε να πλυθεί, δεν ξυριζόταν και κοιμόταν στο πάτωμα αντί για το κρεβάτι του, πρόσθεσαν οι ίδιες πηγές.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή