Μια… σουρεαλιστική κλήρωση στο μπάσκετ

Μια… σουρεαλιστική κλήρωση στο μπάσκετ

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H επιστροφή της Λάρισας στο πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας, με νέο εκπρόσωπο τον Ερμή Αγιάς που επιλέχθηκε αντί του Κοροίβου για τη 14η θέση, η συμμετοχή του Ολυμπιακού για πρώτη φορά σε κλήρωση του πρωταθλήματος της Α2 κατηγορίας στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ και η απουσία ντέρμπι ομάδων της Α1, μέχρι και την προημιτελική φάση του Κυπέλλου, ήταν τα τρία σημεία αναφοράς των κληρώσεων των εθνικών πρωταθλημάτων και Κυπέλλων ανδρών και γυναικών. Η πενταμελής επιτροπή της ΕΟΚ και του ΕΣΑΚΕ εμπιστεύτηκε ομόφωνα (wild card) την υποψηφιότητα του Ερμή Αγιάς, ο οποίος θα πρέπει να δώσει «μάχη» με τον χρόνο για να συστήσει ΚΑΕ με μετοχικό κεφάλαιο 240.000 ευρώ και κυρίως να δημιουργήσει ανταγωνιστική ομάδα εκ θεμελίων.

Bασικός υποψήφιος προπονητής να αναλάβει τον Ερμή είναι ο Βασίλης Φραγκιάς, λόγω εμπειρίας. Ο Ερμής θα είναι ο τέταρτος εκπρόσωπος της Θεσσαλίας και συγκεκριμένα της Λάρισας στο επαγγελματικό πρωτάθλημα, μετά τη Λάρισα, την Ολύμπια Λάρισας και τον ΓΣΛ Φάρο που είχε «ζωή» μόνο για μία αγωνιστική περίοδο, πρόπερσι.

Οσο οξύμωρο και πρωτοφανές να ακούστηκε το όνομα του Ολυμπιακού στην κλήρωση της Α2 κατηγορίας, δεν παύει να είναι ιστορικό γεγονός για τους «ερυθρολεύκους» που θα συμμετάσχουν με ομάδα αναπτυξιακού μοντέλου, με προπονητικό δίδυμο τους Μπάρλο και Τσαλδάρη από τις ακαδημίες και αδιευκρίνιστο στόχο για διεκδίκηση ανόδου ή όχι. Ο Ολυμπιακός θα υποδεχθεί τον ιστορικό Τρίτωνα, στην πρώτη αγωνιστική της Α2 (5/10), ενώ 13 ημέρες νωρίτερα οι Πειραιώτες θα συμμετάσχουν στην 2η αγωνιστική της Β΄ φάσης του Κυπέλλου, παίζοντας εκτός έδρας, με τον νικητή του ζευγαριού Κομοτηνής – Ερμή Λαγκαδά.

Εφόσον ο Ολυμπιακός φτάσει στα ημιτελικά (νέα κλήρωση), δεν διασταυρώνεται με τον Παναθηναϊκό, ο οποίος θα αντιμετωπίσει τον Προμηθέα στην Πάτρα για την προημιτελική φάση, επαναλαμβάνοντας το ζευγάρι των περυσινών τελικών της Α1. Στα προημιτελικά θα παίξουν Περιστέρι – Ηφαιστος.

Τη θέση του Ερμή Αγιάς στο πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας θα κληθεί να καταλάβει η επιλαχούσα ομάδα της Β΄ Εθνικής που είναι το Παγκράτι, αν δεχθεί, και ακολούθως θα υπάρξει αντικατάσταση στη Β΄ Εθνική από ομάδα της Γ΄ Εθνικής.

Στο Κύπελλο Γυναικών, οι «αιώνιοι» δεν θα είναι αντίπαλοι πριν από την ημιτελική φάση, η οποία θα διεξαχθεί με μονούς ημιτελικούς, κατόπιν κλήρωσης για τα ζευγάρια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή