Ολυμπιακός: Μια ανάσα πριν από το όνειρο

Ολυμπιακός: Μια ανάσα πριν από το όνειρο

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο βήματα ακόμα και μετά, τα… αστέρια. Ο Ολυμπιακός μετράει πλέον αντίστροφα για τους αγώνες με την Κράσνονταρ, το τελευταίο εμπόδιο που καλείται να ξεπεράσει για να βρεθεί στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι «ερυθρόλευκοι» πέρασαν με επιτυχία τις εξετάσεις που έδωσαν τόσο απέναντι στη Βικτόρια Πλζεν όσο και απέναντι στην Μπασακσεχίρ και τώρα απομένουν οι Ρώσοι, που στον 3ο προκριματικό γύρο έκαναν την έκπληξη αφήνοντας εκτός διοργάνωσης την Πόρτο.

Σίγουρα σε σχέση με τον Ολυμπιακό, η ομάδα του Μάρκους Μπεργκ είναι σαφώς πιο έτοιμη, καθώς το πρωτάθλημα στη Ρωσία μετράει ήδη έξι αγωνιστικές (βρίσκεται στη 2η θέση της βαθμολογίας μαζί με τη Λοκομοτίβ Μόσχας με 13 βαθμούς, πίσω από τη Ζενίτ που έχει 14), αλλά και από την άλλη το όνομά της δεν τρομάζει τους «ερυθρόλευκους». Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι δεν είναι υπολογίσιμος αντίπαλος. Κάθε άλλο μάλιστα, καθώς βρέθηκε στα πλέι οφ με τρόπο… εμφατικό. 

Ο Ολυμπιακός παραμένει πάντως ο ρυθμιστής των δύο αγώνων με την Κράσνονταρ και σίγουρα το παιχνίδι-κλειδί είναι το αυριανό στο Καραϊσκάκη. Σε αντίθεση με τους δύο προηγούμενους γύρους των προκριματικών, οι «ερυθρόλευκοι» παίζουν το πρώτο ματς «σπίτι» τους και στόχος τους είναι να πάρουν το αποτέλεσμα εκείνο που θα τους κάνει τη ζωή πιο απλή στη ρεβάνς.  Η άμυνα είναι το μεγάλο όπλο του Ολυμπιακού, ο οποίος ακόμα δεν έχει δεχθεί γκολ και είναι δεδομένο ότι και αύριο η διατήρηση του «μηδέν» στην εστία του Ζοσέ Σα είναι αυτοσκοπός.

Ο Πέδρο Μαρτίνς δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του όσον αφορά την ενδεκάδα, αλλά αν δεν προκύψει κάτι το απρόοπτο, λογικά δεν θα υπάρξουν διαφοροποιήσεις σε σχέση με το αρχικό σχήμα, που έχει δώσει μέχρι τώρα στην ομάδα δύο προκρίσεις.

Μοναδικό δίλημμα είναι ο Μαντί Καμαρά. Ο Αφρικανός χαφ υπάρχει πάντα στα πλάνα του Πορτογάλου τεχνικού και αυτό έχει να κάνει περισσότερο με τον τρόπο που αγωνίζονται οι Ρώσοι, καθώς χρησιμοποιούν τρεις παίκτες στη μεσαία γραμμή.

Ετσι, δεν αποκλείεται ο Μαρτίνς να «απαντήσει» ρίχνοντας από την αρχή στη «μάχη» τον Καμαρά, προκειμένου να ενισχύσει τη δική του μεσαία γραμμή, μαζί με τον Μπουχαλάκη και τον Γκιγέρμε. Η προετοιμασία του Ολυμπιακού θα ολοκληρωθεί σήμερα με απογευματινή προπόνηση στου Ρέντη. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή