Η διαδικασία εδραίωσης ενός «σοσιαλισμού με ανθρώπινο πρόσωπο» από τον μεταρρυθμιστή ηγέτη του Κομμουνιστικού Κόμματος Τσεχοσλοβακίας, Αλεξάντερ Ντούμπτσεκ, διακόπτεται βίαια τη νύχτα της 20ης προς 21η Αυγούστου, όταν 650.000 στρατιώτες της αμυντικής συμμαχίας του Συμφώνου της Βαρσοβίας, εισβάλουν στα τσεχοσλοβάκικα εδάφη και τερματίζουν το πολιτικό πείραμα και τον κοινωνικό αναβρασμό της «Άνοιξης της Πράγας», το 1968. Εδώ, ένα σοβιετικό άρμα κίνειται στην Πλατεία Βέντσεσλας της Πράγας, λίγες ώρες μετά την εισβολή των στρατευμάτων της ΕΣΣΔ, της Πολωνίας, της Ουγγαρίας και της Βουλγαρίας στη χώρα. (AP Photo/Peter Winterbach)


Μέλη κάποιας ακροαριστερής ή αναρχικής πολιτοφυλακής στοχεύουν με τα τυφέκια τους κατά του αγάλματος της Ιερής Καρδίας του Ιησού σε κάποια περιοχή κοντά στη Μαδρίτη, το πρώτο καλοκαίρι του Ισπανικού Εμφυλίου Πολέμου, το 1936. Το στρατιωτικό κίνημα του στρατηγού Φρανθίσκο Φράνκο προκάλεσε ένα έντονο κύμα επαναστατικής και αντικληρικαλιστικής βίας σε πολλές περιοχές της Ισπανίας, σχεδόν αμέσως μετά το εθνικιστικό «προνουντσιαμέντο» και την έναρξη του Ισπανικού Εμφυλίου Πολέμου. Η συγκεκριμένη φωτογραφία δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στη βρετανική εφημερίδα Daily Mail, με τη λεζάντα «ο πόλεμος των "Ισπανών Κόκκινων" στη θρησκεία». (AP Photo)


Ο Αμερικανός μεγιστάνας και νύν πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ, υπογράφει αντίγραφα του τελευταίου του βιβλίου, «Επιβιώνοντας στην Κορυφή» (Survining at the Top), σε ένα βιβλιοπωλείο της Νέας Υόρκης, το 1990. (AP Photo/Marty Lederhandler)

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΡΧΕΙΟ