Ποδόσφαιρο: Σέντρα παρά τα τηλεοπτικά «αγκάθια»

Ποδόσφαιρο: Σέντρα παρά τα τηλεοπτικά «αγκάθια»

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χωρίς πυροκροτητή παραμένει η «βόμβα» των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, που έχει απειλήσει ευθέως την ύπαρξη της Σούπερ Λίγκας τα δύο τελευταία χρόνια.

Αν και το τοπίο δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα και υπάρχουν σημαντικές εκκρεμότητες, η έναρξη του νέου πρωταθλήματος δεν απειλείται πλέον. Η σέντρα της Σούπερ Λίγκ 1 θα γίνει κανονικά το Σαββατοκύριακο, παρότι πέντε ομάδες της βρίσκονται ακόμα σε διαπραγμάτευση με την ΕΡΤ, άλλη μία (ΟΦΗ) δεν έχει εξασφαλίσει τηλεοπτική στέγη, ενώ ο πρωταθλητής ΠΑΟΚ επέλεξε να δοκιμάσει για πρώτη φορά στην Ελλάδα τη μετάδοση των εντός έδρας αγώνων του από το δικό του κανάλι έναντι πληρωμής μεμονωμένα από κάθε χρήστη.

Η Σούπερ Λίγκα διέψευσε δημοσίευμα που ήθελε τον πρόεδρό της Μηνά Λυσάνδρου να «απειλεί» με διακοπή του πρωταθλήματος εάν η ΕΡΤ δεν τηρήσει τα συμφωνηθέντα με τις 5 ομάδες που έχει υπογράψει από πέρυσι. Οπως τονίζει, «υπάρχουν συμβόλαια σε ισχύ».

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης τόνισε ότι το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει κανονικά, αλλά διέψευσε εν μέρει τη Σούπερ Λίγκα, λέγοντας ότι τα υπάρχοντα συμβόλαια θα υποστούν μειώσεις ανάλογα με την τελική διαπραγμάτευση που θα κάνουν οι 5 ομάδες με την ΕΡΤ και την αρμόδια επιτροπή, με επικεφαλής τον κ. Πέτσα. Θέση στο ζήτημα έχει πάρει και ο Γιάννης Αλαφούζος. Αν και ο Παναθηναϊκός έχει υπογράψει με τη Nova, ο πρόεδρός του συνέχισε τις επαφές του με κορυφαία κυβερνητικά στελέχη, με στόχο να ισχύσουν όλα όσα συμφώνησε από πέρυσι η ΕΡΤ με τις 5 ομάδες.

Ο ΟΦΗ είναι ο μόνος τηλεοπτικά άστεγος σύλλογος, παίζει, όμως, εκτός έδρας στις δύο πρώτες αγωνιστικές και έχει λίγο χρόνο ακόμα για να διαπραγματευθεί, με πιθανότερη εξέλιξη τη συμφωνία του με τη Nova. Το συνδρομητικό κανάλι έχει έλθει σε ρήξη με τον ΠΑΟΚ, υποστηρίζοντας ότι η διοίκησή του πήρε επιχειρηματικό ρίσκο βασιζόμενο στην παράλογη συμφωνία που είχε με την προηγούμενη κυβέρνηση και τώρα πιέζει να αναβληθεί το πρωτάθλημα για να διεκδικήσει περισσότερα χρήματα.

Ο ΠΑΟΚ τονίζει ότι η πρόταση της Nova ήταν προσβλητική, μιας και ήταν πολύ χαμηλότερη από τα συμβόλαια των άλλων «μεγάλων», παρότι είναι πρωταθλητής και η πιο επιτυχημένη ομάδα της τελευταίας τριετίας, με το πιο ακριβό ρόστερ και 22.000 διαρκείας. Η επιλογή του πλέον ήταν ή να πάει στο Open, ιδιοκτησίας του Ιβάν Σαββίδη, ή να προχωρήσει στο πρωτοποριακό για την Ελλάδα «πλήρωσε για να δεις», με κόστος περίπου 5 ευρώ για κάθε παιχνίδι ξεχωριστά μέσω του PAOK TV.

Επέλεξε τελικά τον δεύτερο δρόμο, αρχής γενομένης από τον κυριακάτικο αγώνα με τον Παναιτωλικό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή