Μιχαήλ Αμπράμοφ: Ο Ρώσος επιχειρηματίας και συλλέκτης έργων Τέχνης που σκοτώθηκε στον Πόρο

Μιχαήλ Αμπράμοφ: Ο Ρώσος επιχειρηματίας και συλλέκτης έργων Τέχνης που σκοτώθηκε στον Πόρο

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρωτοσέλιδο σε πολλά ρωσικά μέσα είναι από χθες ο θάνατος των δύο Ρώσων επιβατών από την πτώση του μοιραίου ελικοπτέρου στον Πόρο.

Ο ένας από αυτούς ήταν ιδιαίτερα γνωστή προσωπικότητα στη χώρα του, επιχειρηματίας και ιδρυτής του πρώτου Μουσείου Εικόνων.

Πρόκειται για τον Μιχαήλ Αμπράμοφ (Mikhail Abramov), τον θάνατο του οποίου επιβεβαίωσαν στα social media και με συνεντεύξεις στα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, φίλοι και συνεργάτες του.

Σύμφωνα με το RT, ο Μιχαήλ Αμπράμοφ ξεκίνησε να συλλέγει θρησκευτικές εικόνες το 2000. Το 2006 ίδρυσε το πρώτο ιδιωτικό μουσείο εικόνων και τέχνης στην Μόσχα, που σήμερα φιλοξενεί μία ανεκτίμητης αξίας συλλογή από 4.000 έργα τέχνης και τουλάχιστον 600 βυζαντινές και παλιές ρωσικές εικόνες.

Μιχαήλ Αμπράμοφ: Ο Ρώσος επιχειρηματίας και συλλέκτης έργων Τέχνης που σκοτώθηκε στον Πόρο-1

«Ο Μιχαήλ ήταν ένας λαμπρός και απίστευτα γενναιόδωρος άνθρωπος» δήλωσε ο γνωστός ιστορικός και πρώην υπάλληλος του μουσείου, Σεργκέι Μπράουν, στο RIA Novosti.

Tα συλλυπητήριά του για τον θάνατο του επιφανούς επιχειρηματία εξέφρασε και ο δήμαρχος της Μόσχας, Σεργκέι Σομπιάνιν, ο οποίος δήλωσε ότι ενώ πολλά από τα κτίρια και τις εκκλησίες της πόλης ήταν δικά του έργα. 

Κατά την μοιραία πτώση έχασαν επίσης τη ζωή τους ο Έλληνας χειριστής του ελικοπτέρου, Νίκος Καρυστινός και ένας ακόμα Ρώσος υπήκοος, ο Davel Akolinin. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή