Το ΔΝΤ πρότεινε την κατάργηση του ορίου ηλικίας των 65 ετών για τη θέση του γενικού διευθυντή

Το ΔΝΤ πρότεινε την κατάργηση του ορίου ηλικίας των 65 ετών για τη θέση του γενικού διευθυντή

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Εκτελεστικό Συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου συνέστησε σήμερα να καταργηθεί το όριο ηλικίας για τη θέση του γενικού διευθυντή του οργανισμού, αίροντας έτσι και το τελευταίο εμπόδιο για την υποψηφιότητα της Βουλγάρας Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα για τη συγκεκριμένη θέση.

Επαφίεται πλέον στους διοικητές που εκπροσωπούν τις χώρες μέλη να επικυρώσουν την απόφαση, κάτι που αναμένεται να γίνει χωρίς προβλήματα.

Η Γκεοργκίεβα έχει προταθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση να αντικαταστήσει την Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία θα αναλάβει επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Ωστόσο, ο κανονισμός του ΔΝΤ δεν επιτρέπει την υποβολή υποψηφιοτήτων σε άτομα άνω των 65 ετών. Η Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα έχει γεννηθεί στις 13 Αυγούστου 1953 και είναι 66 ετών.

Το Εκτελεστικό Συμβούλιο πρότεινε επίσης να καταργηθεί και το ηλικιακό όριο των 70 ετών, για να παραμείνει κανείς γενικός διευθυντής του Ταμείου.

Η ψηφοφορία θα ξεκινήσει από σήμερα και θα ολοκληρωθεί στις 4 Σεπτεμβρίου. Αρκεί απλή πλειοψηφία για να εγκριθεί η πρόταση.

Το ΔΝΤ υπενθύμισε ότι η υποβολή υποψηφιοτήτων μπορεί να συνεχιστεί μέχρι τις 6 Σεπτεμβρίου και η επιλογή του νέου γενικού διευθυντή θα γίνει στις 4 Οκτωβρίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή