Εδώ και μήνες συζητεί με τον Μαδούρο ο Τραμπ

Εδώ και μήνες συζητεί με τον Μαδούρο ο Τραμπ

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΚΑΡΑΚΑΣ. «Εδώ και μήνες» γίνονται επαφές μεταξύ της κυβέρνησης της Βενεζουέλας και του Λευκού Οίκου, σύμφωνα με χθεσινή δήλωση του προέδρου Νικολάς Μαδούρο, ο οποίος αποκάλυψε ότι επέτρεψε την επικοινωνία αυτή με στόχο την αποκλιμάκωση της έντασης με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Τον Ιανουάριο, ο Μαδούρο διέκοψε τις διπλωματικές σχέσεις της χώρας του με τις ΗΠΑ. Η Ουάσιγκτον, από την πλευρά της, επέβαλε κυρώσεις σε ανώτατα κυβερνητικά στελέχη της Βενεζουέλας, καθώς και σε κρατικές εταιρείες της χώρας, επιδιώκοντας να ενισχύσει την πίεση στο καθεστώς του Καράκας.

Πριν από τις δηλώσεις του Μαδούρο, κυβερνητικοί αξιωματούχοι των δύο κρατών δεν είχαν επιβεβαιώσει την ύπαρξη διαύλου επικοινωνίας μεταξύ τους. Την Τρίτη το βράδυ, όμως, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είπε, μιλώντας σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο, ότι η κυβέρνησή του συζητάει «σε πολύ υψηλό επίπεδο» με πολλούς εκπροσώπους της Βενεζουέλας, αποφεύγοντας ωστόσο να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Ο πρόεδρος Μαδούρο είπε ότι δεν μπορεί να αποκαλύψει λεπτομέρειες για τις επαφές του με την κυβέρνηση Τραμπ, αρκούμενος να τονίσει ότι οι συζητήσεις έχουν στόχο «την ομαλοποίηση και την επίλυση της διένεξης» μεταξύ των δύο κρατών. «Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι έχουμε επαφές εδώ και μήνες με την κυβέρνηση της Ουάσιγκτον», είπε ο Μαδούρο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή