Τσάμπιονς Λιγκ: Επέστρεψε στους ομίλους ο Ολυμπιακός

Τσάμπιονς Λιγκ: Επέστρεψε στους ομίλους ο Ολυμπιακός

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ολυμπιακός μετράει τα… αστέρια. Οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν όχι απλά ένα βήμα, αλλά ένα μεγάλο άλμα προς τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς θριάμβευσαν χθες στο Καραϊσκάκη σκορπίζοντας με 4-0 της Κράσνονταρ στο πρώτο από τα δύο παιχνίδια για τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, έχοντας μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ραντζέλοβιτς, που μπήκε ως αλλαγή στο 76΄ και μέχρι το 85΄ είχε πετύχει δύο γκολ.  Ετσι, την ερχόμενη Τρίτη στη Ρωσία, ο Ολυμπιακός καλείται απλώς να διαχειριστεί τον χθεσινό του θρίαμβο και να σφραγίσει το εισιτήριό του για τους ομίλους.   

Ο Ολυμπιακός μπήκε απολύτως διαβασμένος στο παιχνίδι, καθώς το πάθημα της Πόρτο πριν από μερικές ημέρες είχε γίνει μάθημα για τους «ερυθρολεύκους». Η Κράσνονταρ αυτή τη φορά δεν κατάφερε να αιφνιδιάσει, παρά το γεγονός ότι το προσπάθησε στο ξεκίνημα του αγώνα. Μάλιστα, στο 11ο λεπτό ζήτησε πέναλτι σε χέρι του Γκιγιέρμε, όμως έπειτα από τη χρήση VAR –για πρώτη φορά στο «Καραϊσκάκης»– ο Ισπανός διαιτητής Ντελ Θέρο έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Από τη φάση αυτή και μετά ο Ολυμπιακός πήρε και αυτός μέτρα στο γήπεδο. Κατάφερε να πιέσει τους Ρώσους αρκετά ψηλά και κλέβοντας την μπάλα να απειλήσει την εστία του Σαφόνοβ. Από ένα τέτοιο κλέψιμο ήρθε το πρώτο γκολ για τους «ερυθρολεύκους», όταν ο Μασούρας έκλεψε την μπάλα, βρήκε τον Γκερέρο, που με υπέροχο φαλτσαριστό σουτ και με τη βοήθεια του αριστερού δοκαριού νίκησε στο 30ό λεπτό τον Ρώσο γκολκίπερ, ανοίγοντας το σκορ.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, ενώ ο Ολυμπιακός οπισθοχώρησε, καθώς στόχος του ήταν να κάνει και διαχείριση δυνάμεων από τη στιγμή που οι Ρώσοι έχουν περισσότερα επίσημα παιχνίδια στα πόδια τους. Ομως από το 70ό λεπτό και μετά ο αγώνας έγινε ξανά… ροκ. Οι Ρώσοι απείλησαν με τον Μπεργκ στο 69΄, ενώ ο Ολυμπιακός το ίδιο διάστημα δημιούργησε καλές στιγμές με τον Τσιμίκα και τον Ποντένσε.

Οι «ερυθρόλευκοι» πάντως δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη, γυρνώντας ξανά τον διακόπτη στα… κόκκινα και παίρνοντας τα ηνία το αγώνα. Ο Μαρτίνς άλλαξε τον Μασούρα με τον Ραντζέλοβιτς και ο δαιμόνιος νεαρός Σέρβος τον δικαίωσε, όχι μία, αλλά δύο φορές. Στο 78΄ έπειτα από κάθετη μπαλιά του Βαλμπουενά με διαγώνιο σουτ έκανε το 2-0, ενώ επίσης με σουτ έξω από την περιοχή στο 85΄ έκανε το 3-0. Ο Ποντέσε μετέτρεψε σε θρίαμβο τη νίκη του Ολυμπιακού διαμορφώνοντας το τελικό 4-0 στο 89΄.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Ομάρ, Σεμέντο, Μεριά, Τσιμίκας, Γκιγιέρμε, Μπουχαλάκης, Μασούρας (76΄ Ραντζέλοβιτς), Βαλμπουενά, Ποντένσε (90΄ Τοροσίδης), Γκερέρο.

ΚΡΑΣΝΟΝΤΑΡ: Σαφόνοβ, Πετρόβ, Ραμίρες, Φιόλουσον, Σπάιτς, Καμπόλοβ, Φιλένα, Καμπελά (25΄ Ολσον), Ναμλί (59΄ Σουλεϊμάνοβ), Βάντερσον, Μπεργκ (70΄ Ιγκνατίεβ).

• Στα άλλα ματς που έγιναν χθες: Γιουνγκ Μπόις – Ερυθρός Αστέρας 2-2 και Ντιναμό Ζάγκρεμπ – Ρόζενμποργκ 2-0.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή