80 χρoνια πριν… 22-8-1939

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΟΣΛΟ: Κατά πληροφορίας εκ Βρυξελλών ο Βασιλεύς Λεοπόλδος θα συγκαλέση Διάσκεψιν των μικρών ευρωπαϊκών Κρατών των αποτελούντων την ομάδα του Οσλο όπως συζητήσουν τα μέσα διά των οποίων θα αποτραπή […] ο κίνδυνος του πολέμου, και όπως ει δυνατόν μεσολαβήσουν εις την δημιουργηθείσαν μεταξύ των μεγάλων ευρωπαϊκών Δυνάμεων έντασιν. […] Τα κράτη αυτά […] είναι: το Βέλγιον, η Ολλανδία, το Λουξεμβούργον, η Δανία, η Σουηδία, η Νορβηγία και η Φινλανδία [φωτ.].

ΣΥΜΦΩΝΟ ΜΗ ΕΠΙΘΕΣΕΩΣ: […] Αι Κυβερνήσεις Βερολίνου και Μόσχας απεφάσισαν να συνάψουν Σύμφωνον μη επιθέσεως. Ο υπουργός των Εξωτερικών φον Ρίμπεντροπ θα μεταβή μεθαύριον (αύριον) Τετάρτην εις Μόσχαν διά να φέρη εις πέρας τας διαπραγματεύσεις […].

ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ: […] Τα γραπτά, βαθμολογούμενα υπό των εκ λειτουργών της Μέσης Εκπαιδεύσεως επιτροπών, αίτινες θα εποπτεύσουν των εξετάσεων, θ’ αποσταλούν εις τα δύο Πανεπιστήμια [Αθηνών και Θεσ/κης] […]. Οι οριζόμενοι ως κριταί δι’ εκάστην Σχολήν καθηγηταί των Πανεπιστημίων θα βαθμολογήσουν επίσης τα γραπτά […]. Εκ των δύο βαθμολογιών εκάστου γραπτού, θα σχηματισθή μέσος όρος βαθμολογίας […].

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή