Μητσoτάκης στο France 24: To ιρανικό τάνκερ δεν κατευθύνεται στην Ελλάδα

Μητσoτάκης στο France 24: To ιρανικό τάνκερ δεν κατευθύνεται στην Ελλάδα

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε διάψευση πληροφοριών που ήθελαν το δεξαμενόπλοιο Adrian Darya να κατευθύνεται προς την Καλαμάτα, προχώρησε ο Έλληνας πρωθυπουργός, κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε  στο France 24. «Δεν έχουμε λάβει αίτημα για ελλιμενισμό του σε ελληνικό λιμάνι», δήλωσε.

Στη συνέντευξή του o Έλληνας πρωθυπουργός δήλωσε ότι το ιρανικό πετρελαιοφόρο Adrian Darya 1, το οποίο βρίσκεται στο επίκεντρο της κρίσης σειράς μεταξύ Ιράν και ΗΠΑ δεν έχιε για προορισμό την Ελλάδα. «Δεν κατευθύνεται προς την Ελλάδα. Δεν έχουμε λάβει αίτημα για να ελλιμενιστεί σε ελληνικό λιμάνι», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κατά τη διάρκεια της ίδιας συνέντευξης ο κ Μητσοτάκης (ερωτώμενος εάν υπάρχει μία ομοιότητα γενεών με τον Γάλλο Πρόεδρο) αναφέρει:

«Πιθανώς ναι. Ανήκουμε προφανώς σε διαφορετικές πολιτικές οικογένειες, αλλά όσον αφορά το Ευρωπαϊκό όραμα, προσωπικά συμφωνώ απολύτως με πολλά από τα θέματα που θέτει ο Πρόεδρος Μακρόν. Κατά συνέπεια, υπάρχει εδώ ένα θέμα γενεών. Υπάρχει, επίσης, ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζουμε γενικά τον λαϊκισμό. Στην Ελλάδα πετύχαμε να πατάξουμε τον λαϊκισμό της αριστεράς. Πετύχαμε ένα ποσοστό πολύ ισχυρό, ένα ποσοστό 40%. Είναι η πρώτη φορά σε μια περίοδο δέκα ετών, που η Ελλάδα εκλέγει κυβέρνηση με απόλυτη πλειοψηφία και καταπολεμήσαμε τον λαϊκισμό. Επίσης, καταπολεμήσαμε τα άκρα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή