Απώλειες στις διεθνείς αγορές εν αναμονή της Fed

Απώλειες στις διεθνείς αγορές εν αναμονή της Fed

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με πτώση 0,4% έκλεισε χθες ο πανευρωπαϊκός χρηματιστηριακός δείκτης STOXX Europe 600, σε μια συνεδρίαση με αρκετά σκαμπανεβάσματα εξαιτίας των αντικρουόμενων στοιχείων από τους δείκτες υπευθύνων προμηθειών (PMI) και εξαιτίας της αβεβαιότητας σχετικά με τις μελλοντικές κινήσεις της αμερικανικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας. Το απαισιόδοξο κλίμα για τη γερμανική οικονομία ενέτεινε η έκθεση της γερμανικής κεντρικής τράπεζας, σύμφωνα με την οποία δεν υπάρχει ανάγκη για χαλάρωση της δημοσιονομικής πολιτικής, παρά την πρόβλεψή της για συρρίκνωση της οικονομίας και το τρίτο τρίμηνο του 2019. Οι ευρωπαϊκός τραπεζικός τομέας ήταν από τους λίγους που ενισχύθηκαν χθες, μετά την απόφαση της ΕΚΤ να δώσει στις τράπεζες περισσότερο χρόνο, ώστε να προβούν σε προβλέψεις για δάνεια που δεν εξυπηρετούνται ή που είναι πιθανό να μην εξυπηρετηθούν. Στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE 100 έκλεισε με πτώση 1,05% μετά τις διευκρινιστικές δηλώσεις της Αγκελα Μέρκελ περί της ανάγκης να βρεθεί λύση στο θέμα του Brexit έως τις 31 Οκτωβρίου. Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX έκλεισε με υποχώρηση 0,47%, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 έκλεισε και αυτός με πτώση, 0,87%.

Στο Μιλάνο ο δείκτης FTSE MIB ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση με ελαφρά πτώση 0,14%, καθώς συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για σχηματισμό νέας κυβέρνησης συνεργασίας. Αντιθέτως, με κέρδη 0,17% έκλεισε χθες ο δείκτης ΙΒΕΧ 35 στη Μαδρίτη, χάρη στην ενίσχυση της μετοχής των τραπεζών BBVA, Caixabank και Banco Sabadell κατά περισσότερο από 2% μετά τη θετική έκθεση της HSBC για τον ισπανικό τραπεζικό τομέα. Στη Γουόλ Στριτ αρχικά επικράτησε νευρικότητα, μετά τη συρρίκνωση της αμερικανικής μεταποίησης τον Αύγουστο, αλλά και δηλώσεις δύο κεντρικών τραπεζιτών που εκτιμούν πως δεν υπάρχει ανάγκη για περαιτέρω μείωση των επιτοκίων δανεισμού. Το βλέμμα των επενδυτών στρέφεται τώρα στη σημερινή ομιλία του προέδρου της Fed Τζερόμ Πάουελ στο ετήσιο συνέδριο του Τζάκσον Χόουλ. Αργά το βράδυ, ο S&P 500 ήταν σχεδόν αμετάβλητος με άνοδο 0,05%, ενώ ο δείκτης Nasdaq είχε περιορίσει τις απώλειες στο -0,2%. Ο δείκτης Dow Jones ενισχυόταν κατά 0,33%, με τη μετοχή της Boeing να ανεβαίνει κατά 4,1% αφότου το Reuters μετέδωσε την πληροφορία ότι θα αυξήσει την παραγωγή των 737 ΜΑΧ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή