Ευρωπαϊκό «ναυάγιο» για την ΑΕΚ

Ευρωπαϊκό «ναυάγιο» για την ΑΕΚ

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με το ένα πόδι εκτός Ευρώπης βρίσκεται η ΑΕΚ που γνώρισε βαριά ήττα με 3-1 από την Τραμπζονσπόρ, στο άδειο ΟΑΚΑ, για τα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ. Η Ενωση πραγματοποίησε (ακόμα μια) κάκιστη εμφάνιση απέναντι στην τουρκική ομάδα και πλέον ελπίζει μόνο σε ένα θαύμα την ερχόμενη Πέμπτη στην Τραπεζούντα. Είναι πια σίγουρο ότι η ΑΕΚ είναι βαριά άρρωστη και δεν αποκλείεται να υπάρξουν ραγδαίες εξελίξεις, ίσως και πριν από τον αγώνα στην Τουρκία. Και όμως, όλα ξεκίνησαν ιδανικά για την Ενωση, η οποία προηγήθηκε μόλις στο 4ο λεπτό με τον Λιβάγια, ο οποίος με πλασέ από το ύψος του πέναλτι ολοκλήρωσε με ιδανικό τρόπο την προσπάθεια και το γύρισμα του Λόπες. Μάλιστα, στα πρώτα είκοσι λεπτά η ΑΕΚ έδειχνε να ελέγχει το παιχνίδι, καθώς οι Τούρκοι δεν μπορούσαν να γίνουν απειλητικοί.

Ομως από εκείνο το σημείο και μετά ήρθε το μπλακ άουτ και στη συνέχεια η ολική καταστροφή. Η Τραμπζονσπόρ έδειξε τις προσθέσεις στο 24ο λεπτό, όμως ο Σόσα σημάδεψε το δοκάρι σε εκτέλεση πέναλτι και η ΑΕΚ γλίτωσε αρχικά την ισοφάριση. Δεν είχαν περάσει παρά μόλις τέσσερα λεπτά, όταν η τουρκική ομάδα ανακάλυψε ένα από τα πολλά αδύναμα σημεία της ΑΕΚ: τις στατικές φάσεις.

Στο 28ο λεπτό έπειτα από κόρνερ και «καραμπόλα» στον Περέιρα, η μπάλα στρώθηκε στον Εκουμπάν που δεν είχε πρόβλημα να τη στείλει στα δίχτυα, ενώ ο ίδιος παίκτης στο 44΄ με κεφαλιά έπειτα από κόρνερ του Σόσα έγραψε το 1-2 στέλνοντας την ΑΕΚ στα αποδυτήρια, βάζοντάς της ακόμα πιο δύσκολα για το δεύτερο ημίχρονο. Η έναρξη του δεύτερου 45λεπτου βρήκε την Ενωση με διάθεση να πιέσει και να φέρει το παιχνίδι στα ίσα, όμως πλέον οι Τούρκοι είχαν το πάνω χέρι σε όλους τους τομείς με τον χρόνο και την ψυχολογία να δουλεύουν υπέρ τους.  Είναι χαρακτηριστικό ότι η Τραμπζονσπόρ θα μπορούσε από νωρίς να αυξήσει τη διαφορά, αλλά οι παίκτες ήταν επιπόλαιοι στην τελική προσπάθεια. Παρά τις κινήσεις του Καρντόσο με Ζεράλντες και Κρίστιτσιτς, η κατάσταση δεν άλλαξε και έτσι στο 70ό λεπτό ο Εκουμπάν πέτυχε το 3-1 και ταυτόχρονα χατ τρικ, με την Τραμπζονσπόρ να κάνει πλέον… κράτηση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.  Αυτή ήταν η πρώτη ήττα για την Ενωση, έπειτα από 12 ματς στη διοργάνωση, αλλά όπως φαίνεται είναι και… μοιραία καθώς τη βγάζει εκτός Ευρώπης από πολύ νωρίς.

ΑΕΚ (Μιγκέλ Καρντόσο): Μπάρκας, Λόπες, Σβάρνας, Βράνιες, Παουλίνιο, Σιμόες, Σιμάο (63΄ Κρίστιτσιτς), Βέρντε (65΄ Ζεράλντες), Λιβάγια, Μάνταλος, Ολιβέιρα (83΄ Γιακουμάκης).

ΤΡΑΜΠΖΟΝΣΠΟΡ (Ουνάλ Καραμάν): Ουγκουρτσάν, Νόβακ, Χοσεϊνί, Τούρκμεν, Ζοάο Περέιρα, Σόσα, Πάρμακ, Ενουακαέμε (71΄ Αβντίτζα), Εκουμπάν (90+2΄ Σαρί), Αμπντουλκαντίρ Ουμούρ, Σέρλοτ (77΄ Ντογκάν).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή