Γιουρόπα Λιγκ: Υπόθεση… Τούμπας η πρόκριση για ΠΑΟΚ

Γιουρόπα Λιγκ: Υπόθεση… Τούμπας η πρόκριση για ΠΑΟΚ

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η απώλεια αυτοσυγκέντρωσης των παικτών του ΠΑΟΚ στο τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα με τη Σλόβαν Μπρατισλάβας και στις καθυστερήσεις των έξι λεπτών «τιμωρήθηκε» με ήττα 1-0, με το γκολ του Αμπένα στο 90΄+4΄. Ο ΠΑΟΚ, βέβαια, θα έχει τον τελευταίο λόγο πρόκρισης στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, καθώς σε μία εβδομάδα θα υποδεχθεί την πρωταθλήτρια Σλοβακίας και έχει τις δυνατότητες ανατροπής του σκορ. Φυσικά θα είχε καλύτερες προδιαγραφές αν δεν δεχόταν γκολ, ύστερα από την ασυνεννοησία του Βαρέλα και του Πασχαλάκη, με τον τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ να έχει την κύρια ευθύνη. Στα πρώτα 25 λεπτά του αγώνα, η ελληνική ομάδα είχε την κατοχή της μπάλας και έλεγξε τον ρυθμό, ενώ η Σλόβαν αντέδρασε με αντεπιθέσεις.

Οι Θεσσαλονικείς «άγγιξαν» το γκολ, μόλις στο 7΄, όταν στο σουτ του Ζαμπά η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και κατέληξε άουτ. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ήρθε η πρώτη απειλή των Σλοβάκων, με την κεφαλιά του Ντε Μάρκο. Μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου οι ομάδες πρόσεξαν την άμυνά τους, κλείνοντας τους κάθετους διαδρόμους προς την περιοχή τους. Οι πρωταθλητές άρχισαν με ενθουσιασμό και το δεύτερο ημίχρονο, φτάνοντας στη δεύτερη σπουδαιότερη ευκαιρία τους στο 57΄. Ο Πέλκας, ύστερα από σέντρα του Μπίσερβαρ, δεν μπόρεσε να νικήσει εξ επαφής τον Γκρίεφ που απέκρουσε. H χρησιμοποίηση του Σβιντέρσκι σε ρόλο δεύτερου επιθετικού, από τον Πορτογάλο τεχνικό Αμπέλ Φερέιρα, στο τελευταίο ημίωρο του αγώνα, δεν απέδωσε, ενώ, αντίθετα, η Σλόβαν έχασε σημαντική ευκαιρία στο 81΄, με το αριστερό σουτ του Νόνο και την απομάκρυνση της μπάλας από τον Κρέσπο, σε κόρνερ.

ΣΛΟΒΑΝ: Γκρέιφ, Μεντβέντεβ, Αμπένα, Μποζίκοβ, Ντε Μάρκο, Ντε Καμπς, Λιούμπιτσιτς, Τσάβριτς (54΄ Ρατάο), Χόλμαν, Ρασάγια (87΄ Ντάνιελ), Σπόραρ.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Γιαννούλης, Καντουρί, Εσίτι, Ζαμπά, Πέλκας (65΄ Σβιντέρσκι), Μπίσεσβαρ (80΄ Στόχ), Ακπομ.

• Μία ώρα πριν από την έναρξη του αγώνα, η σλοβακική αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων για να σταματήσει ένταση που δημιουργήθηκε στην κερκίδα των 1.000 οπαδών του ΠΑΟΚ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή