Συμπόσιο στη μνήμη του Σταύρου Τσακυράκη

Συμπόσιο στη μνήμη του Σταύρου Τσακυράκη

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συμπόσιο στη μνήμη του καθηγητή Σταύρου Τσακυράκη λαμβάνει χώρα σήμερα και αύριο στη Μήθυμνα της Λέσβου. Ο τίτλος του συμποσίου είναι «Η νομική και πολιτική σκέψη του Σταύρου Τσακυράκη μέσα από τα μάτια φίλων, συναδέλφων και μαθητών του», οι οποίοι και έλαβαν τη σχετική πρωτοβουλία για τη διοργάνωσή του. Το συμπόσιο ξεκινά σήμερα στις 10.30. Οι ομιλητές θα καλύψουν τις ακόλουθες θεματικές ενότητες: Δικαιώματα, Δικαστική εξουσία, Πολιτική και Ελευθερία του Λόγου. Το συμπόσιο θα ολοκληρωθεί το Σάββατο στις 21.00. Την οργανωτική επιτροπή απαρτίζουν η Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο Σήφης Πολυμίλης και ο Πάσχος Μανδραβέλης.

Ο Σταύρος Τσακυράκης γεννήθηκε στη Μήθυμνα της Λέσβου το 1951 και ήταν καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, με έντονη αντιδικτατορική δράση στα νεανικά του χρόνια, για την οποία φυλακίστηκε και βασανίστηκε στα κρατητήρια του ΕΑΤ-ΕΣΑ. Επειτα από μια μακρά ακαδημαϊκή καριέρα, τον Απρίλιο του 2018 έκανε το τελευταίο μάθημα σε μια κατάμεστη αίθουσα, καθώς θα συνταξιοδοτούνταν στο τέλος της ακαδημαϊκής χρονιάς 2017-2018. Τρεις μήνες μετά τη συνταξιοδότησή του απεβίωσε (21 Ιουλίου 2018) αφήνοντας πίσω του μια μεγάλη παρακαταθήκη, μέρος της οποίας θα επιχειρηθεί να αναδειχθεί στο διήμερο συμπόσιο στη γενέτειρά του, τη Λέσβο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή