Ποδόσφαιρο: Τηλεοπτικό θρίλερ λίγες ώρες πριν από τη σέντρα

Ποδόσφαιρο: Τηλεοπτικό θρίλερ λίγες ώρες πριν από τη σέντρα

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε παρτίδα σκληρού πόκερ εξελίσσεται το θέμα της τηλεοπτικής κάλυψης τριών αγώνων της πρεμιέρας του νέου πρωταθλήματος, με γηπεδούχους ομάδες που έχουν από πέρυσι συμβόλαιο με την ΕΡΤ. Η διοίκηση του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα ενημέρωσε τη Σούπερ Λίγκα ότι δεν πρόκειται να καλύψει αύριο τους αγώνες Λαμία – Παναθηναϊκός και Αρης – ΟΦΗ, ούτε και το παιχνίδι Ατρόμητος – Λάρισα την Κυριακή, αμφισβητώντας ευθέως την υπάρχουσα σύμβαση. Η εμπλοκή έχει προκύψει μετά την άρνηση των πέντε ομάδων που έχουν συμβόλαια με την ΕΡΤ να αποδεχθούν σημαντική μείωση των οικονομικών ανταλλαγμάτων που προβλέπει η περυσινή συμφωνία. Ισχυρίζονται ότι τα συμβόλαιά τους είναι εν ισχύ και περιμένουν να τηρηθούν οι όροι τους, ενώ η ΕΡΤ επιδιώκει δραστικές περικοπές και πιέζει για να αποδεχθούν οι ομάδες τη θέση της.

Η ανταλλαγή εγγράφων και mail στη διάρκεια της χθεσινής ημέρας δεν έφερε κάποια πρόοδο, καθώς παραμένουν μεγάλες οι διαφορές. Η διοίκηση της ΕΡΤ έχει υποχωρήσει από την αρχική της θέση για μείωση κατά 45%, αλλά σε κάθε νέα πρότασή της συναντά τη σταθερή άρνηση των πέντε ομάδων (Αρης, Ατρόμητος, Λαμία, Ξάνθη και Παναιτωλικός), με τον ισχυρισμό ότι το συμβόλαιο δεν μπορεί να σπάσει μονομερώς. Αν δεν βρεθεί η χρυσή τομή τις επόμενες ώρες, η πρεμιέρα του νέου πρωταθλήματος θα είναι στον αέρα, καθώς χωρίς τηλεοπτική κάλυψη δεν μπορεί να γίνει στα συγκεκριμένα παιχνίδια η προβλεπόμενη χρήση του VAR.

Υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία ότι έστω και την ύστατη στιγμή θα βρεθεί μια ικανοποιητική λύση, με αμοιβαίες υποχωρήσεις. Πιθανό σημείο επαφής είναι μια μείωση γύρω στο 10%. Με τον τρόπο αυτό η ΕΡΤ θα εξοικονομήσει πόρους χωρίς να κλυδωνιστεί ο προϋπολογισμός των ομάδων, μιας και μπορούν να απορροφήσουν μια μείωση αυτού του μεγέθους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή