Ολυμπιακός: Πρόκριση που γεμίζει ταμεία

Ολυμπιακός: Πρόκριση που γεμίζει ταμεία

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αγκαλιά με τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ βρίσκεται ο Ολυμπιακός, καθώς, έπειτα από το εμφατικό 4-0 επί της Κράσνονταρ την Τετάρτη το βράδυ στο Καραϊσκάκη, μόνο αν… αυτοκτονήσει στη ρεβάνς θα χάσει το εισιτήριο για τη συμμετοχή του στους ομίλους της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Κορυφαίας όχι μόνο αγωνιστικά, αλλά και οικονομικά, από τη στιγμή που η πρόκριση εξασφαλίζει αυτόματα στους «ερυθρολεύκους» περισσότερα από 30 εκατ. ευρώ, χωρίς να υπολογίζονται σε πρώτη φάση τα έσοδα από τα εισιτήρια αλλά και τους βαθμούς που θα συγκεντρώσουν στον όμιλό τους.

Συγκεκριμένα, η ΠΑΕ θα βάλει στα ταμεία της 12,3 εκατ. ευρώ από τη συμμετοχή στους ομίλους, 13,3 εκατ. ευρώ είναι το μπόνους με βάση το δεκαετές ranking κάθε ομάδας στη διοργάνωση, ποσό που σε περίπτωση αποκλεισμού του Αγιαξ θα αυξηθεί κατά 1,1 εκατ. ευρώ, αφού ο Ολυμπιακός θα κερδίσει μια θέση στη σχετική κατάταξη. Τέλος, 5 εκατ. ευρώ θα πάρει από το market pool, από τη στιγμή που αποκλείστηκε ο ΠΑΟΚ. Επίσης, κάθε νίκη εξασφαλίζει 2,7 εκατ. ευρώ και κάθε ισοπαλία 900.000 ευρώ. Το αρχικό άθροισμα ξεπερνά τα 30 εκατ. ευρώ, χρήματα που δεν αποκλείεται να αναδιαμορφώσουν τον μεταγραφικό σχεδιασμό του Ολυμπιακού. Οι «ερυθρόλευκοι» θα είναι σίγουρα στο 3ο γκρουπ δυναμικότητας, κάτι που σημαίνει ότι πιθανοί αντίπαλοί τους θα είναι: Από το 1ο γκρουπ: Λίβερπουλ, Τσέλσι, Μπαρτσελόνα, Μάντσεστερ Σίτι, Γιουβέντους, Μπάγερν, Παρί Σ.Ζ., Ζενίτ. Από το 2ο: Ρεάλ, Ατλέτικο, Μπορούσια, Νάπολι, Σαχτάρ, Τότεναμ, Αγιαξ*, Μπενφίκα. Και από το 4ο γκρουπ: Λοκομοτίβ Μόσχας, Γιουνγκ Μπόις*, Γκενκ, Γαλατασαράι, Λειψία, Σλάβια Πράγας*, Αταλάντα και Λιλ.

* Ο Αγιαξ έχει έρθει 0-0 στο πρώτο ματς με τον ΑΠΟΕΛ στην Κύπρο, η Γιουνγκ Μπόις 2-2 εντός με τον Ερυθρό Αστέρα, ενώ η Σλάβια κέρδισε εκτός 1-0 την Κλουζ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή