Η κυβέρνηση ανεβάζει στροφές κατά της βίας

Η κυβέρνηση ανεβάζει στροφές κατά της βίας

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σειρά μέτρων για την καταπολέμηση της βίας ανακοίνωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, έπειτα από ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή εκπροσώπων των αρχών και των φορέων του ποδοσφαίρου. Τα περισσότερα υπάρχουν ήδη στα χαρτιά, χωρίς να έχουν εφαρμοστεί στην πράξη.

Στόχος της νέας ηγεσίας του αθλητισμού είναι να ξεπεραστούν οι αγκυλώσεις και να υλοποιηθούν με γοργούς ρυθμούς τα μέτρα, τα σημαντικότερα εκ των οποίων είναι: Σφικτό χρονοδιάγραμμα ενεργειών προκειμένου οι αθλητικές εγκαταστάσεις να πληρούν τις προϋποθέσεις ασφάλειας.

Ορισμός υπευθύνων ασφαλείας ανά ομάδα και ανά αθλητική εγκατάσταση, σε συνδυασμό με τον ορισμό συγκεκριμένου αστυνομικού συνδέσμου. Ενεργοποίηση του νόμου περί λεσχών οργανωμένων οπαδών και δημιουργία μητρώου φιλάθλων των ομάδων. Επέκταση της εφαρμογής των ποινικών διατάξεων του αθλητικού νόμου, με εξάλειψη των υφιστάμενων τοπικών και χρονικών περιορισμών. Περαιτέρω νομιμοποίηση κτήσεων και χρήσεων οπτικού υλικού. Ελεγχος και πιστοποίηση από πολιτεία και ΕΠΟ των security που χρησιμοποιούν οι ΠΑΕ.

Ταχεία εκδίκαση των ποινικών υποθέσεων αθλητικής βίας και εφαρμογή της δυνατότητας του εισαγγελέα να επιβάλει περιοριστικούς όρους στους κατηγορουμένους έως και τη δίκη τους. Αναβάθμιση του ρόλου της Υποδιεύθυνσης Αθλητικής Βίας στον συντονισμό των μέτρων ασφαλείας όλων των αγώνων. Πρόβλεψη επιβολής διοικητικών προστίμων σε περίπτωση κατοχής εισιτηρίου από μη νόμιμο κάτοχο. Στο περιθώριο της σύσκεψης, ο κ. Αυγενάκης επιβεβαίωσε τις μειώσεις στη φορολογία των συμβολαίων και του ΦΠΑ στα εισιτήρια: «Ερχεται νέο φορολογικό νομοσχέδιο την επόμενη εβδομάδα. Μειώνεται ο ΦΠΑ στα εισιτήρια. Με επιφύλαξη σας λέω πως θα είναι στη χαμηλότερη κλίμακα, περιμένω την έγκριση από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Σίγουρα, όμως, δεν θα παραμείνει στο 24%».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή