Προχωράει σε αύξηση παραγωγής των 737 ΜΑΧ η Boeing

Προχωράει σε αύξηση παραγωγής των 737 ΜΑΧ η Boeing

2' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αμερικανική αεροναυπηγική εταιρεία Boeing ενημέρωσε περισσότερους από 100 προμηθευτές της ότι σκοπεύει να αυξήσει την παραγωγή του αεροσκάφους 737 ΜΑΧ στα 52 αεροπλάνα τον Φεβρουάριο του 2020, γεγονός που υποδηλώνει πως ελπίζει μέχρι τότε να έχει επιλύσει τα σοβαρά προβλήματα που είχαν οδηγήσει τον περασμένο Μάρτιο σε καθήλωση του στόλου τους παγκοσμίως.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Reuters, η Boeing σκοπεύει να αυξήσει την παραγωγή του 737 ΜΑΧ στα 52 αεροσκάφη τον μήνα το Φεβρουάριο, από 42 αεροσκάφη σήμερα, και στα 57 αεροσκάφη τον μήνα τον Ιούνιο του επόμενους έτους. Τρεις πηγές ανέφεραν στο Reuters ότι η Boeing ενημέρωσε κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης στις 10 Ιουλίου περισσότερους από 100 προμηθευτές της ότι το νέο χρονοδιάγραμμα παραγωγής θα εξαρτηθεί από το κατά πόσον θα έχουν εγκρίνει οι παγκόσμιες κανονιστικές αρχές μέχρι το τέταρτο τρίμηνο του 2019 την επανάληψη πτήσεων για το αεροσκάφος της εταιρείας με τις υψηλότερες πωλήσεις. Μία από τις τρεις πηγές εξέφρασε σκεπτικισμό για το αν θα ισχύσει το νέο χρονοδιάγραμμα, δεδομένων των πολύ προσεκτικών ελέγχων που κάνουν οι Αρχές στο αεροσκάφος 737 MAX μετά τη συντριβή δύο αεροσκαφών αυτού του τύπου μεταξύ Οκτωβρίου 2018 και Μαρτίου 2019 που προκάλεσαν τον θάνατο σχεδόν 350 ανθρώπων σε Ινδονησία και Αιθιοπία. Δεν υπάρχει εγγύηση για το πότε θα λάβει η Boeing το πράσινο φως από τις διάφορες κανονιστικές αρχές. Τον Ιούλιο, ο Ντένις Μουίλεμπουργκ, διευθύνων σύμβουλος της Boeing, είχε αναφέρει σε αναλυτές ότι η εταιρεία θα εξετάσει το ενδεχόμενο να μειώσει και άλλο την παραγωγή του 737 ΜΑΧ ή ακόμη και να την αναστείλει στην περίπτωση που συνεχιστεί για μεγάλο χρονικό διάστημα η καθήλωση του στόλου τους. Η εταιρεία είχε αποφασίσει τη μείωση της παραγωγής σε 42 αεροσκάφη τον μήνα τον περασμένο Απρίλιο.

Ο Μουίλεμπουργκ είχε αναφέρει τον περασμένο μήνα πως η Boeing περιμένει ότι θα είναι σε θέση να διατηρήσει τον ρυθμό παραγωγής στα 42 αεροσκάφη και να «ακολουθήσει μικρή σταδιακή αύξηση που θα φέρει τον ρυθμό παραγωγής στα 57 (αεροσκάφη) στη διάρκεια του 2020». Δύο πηγές που έχουν γνώση των σχεδίων παραγωγής της Boeing δήλωσαν στο Reuters ότι η αεροναυπηγική εταιρεία ενημέρωσε τους προμηθευτές της πως θα αυξήσει την παραγωγή του 737 ΜΑΧ από τα 42 στα 47 αεροσκάφη τον Οκτώβριο του 2019. Στην συνέχεια θα επανέλθει στον προηγούμενο ρυθμό παραγωγής των 52 αεροσκαφών τον μήνα, τον Φεβρουάριο του 2020. Απαντώντας σε ερωτήσεις του Reuters, εκπρόσωπος Τύπου της εταιρείας είπε πως η ενημέρωση του χρονοδιαγράμματος παραγωγής του 737 αντικατοπτρίζει την εκτίμηση της Boeing για το πότε θα επιτραπεί στο αεροσκάφος να επιστρέψει στην ενεργό υπηρεσία. «Αν και η υπόθεση (για αποκαθήλωση του στόλου 737 ΜΑΧ) αντανακλά την εκτίμηση της εταιρείας αυτή την περίοδο, η πραγματική χρονική στιγμή επιστροφής στην ενεργό δράση θα καθοριστεί από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροναυτιλίας (FAA) και άλλες κανονιστικές υπηρεσίες ανά τον κόσμο και θα μπορούσε να διαφέρει από αυτή την εκτίμηση». Αλλαγές στην παραγωγή των αεροσκαφών γίνονται σταδιακά και συνήθως ενημερώνονται οι προμηθεύτριες εταιρείες μήνες ή και χρόνια νωρίτερα.  Ωστόσο, η καθήλωση του στόλου 737 ΜΑΧ έχει αναγκάσει την Boeing να κινηθεί πολύ πιο γρήγορα, καθώς θέλει να αυξήσει το ταχύτερο δυνατόν την παραγωγή των αεροσκαφών. Αύξηση της παραγωγής θα επιτρέψει τελικά την παράδοση περισσότερων αεροσκαφών και τη βελτίωση των χρηματορροών της εταιρείας.  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή