Ενα μαντίλι διαδικτυακό

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Τα μεταξωτά μαντίλια δεν έφυγαν ποτέ από τη μόδα, είναι διαχρονικά», μου λέει από την άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής η Βασιλική Ζαφειρία Υψηλάντη και στην οθόνη του υπολογιστή μου βλέπω τη νέα διαδικτυακή επιχειρηματική ιδέα που ξεκίνησε από την Καβάλα και βασίζεται στην παράδοση, την τέχνη και τις νέες τεχνολογίες. Η «Mantility» είναι η πρώτη διαδικτυακή γκαλερί μαντιλιών που τυπώνει έργα Ελλήνων καλλιτεχνών σε μεταξωτά μαντίλια, τα οποία κατασκευάζονται με τις παραδοσιακές τεχνικές των σηροτρόφων του Σουφλίου.

Η κ. Υψηλάντη συνεργαζόταν πολλά χρόνια με γραφίστες, σχεδιαστές και αρχιτέκτονες, βλέποντας όμως ότι η δουλειά τους και η δημιουργικότητά τους εξαντλούνταν γρήγορα είτε σχεδιάζοντας καθημερινά έντυπα, όπως διαφημιστικά φυλλάδια, είτε ανακαινίζοντας διαμερίσματα. Η προσωπική της δημιουργική αναζήτηση για κάτι διαφορετικό, η σχέση της με τη δημιουργική κοινότητα των σχεδιαστών και η αγάπη της για το ύφασμα την οδήγησαν στη δημιουργία της «Mantility», μια πρωτοβουλία που μεταμορφώνει το μετάξι σε έργο τέχνης. «Σκέφτηκα ότι δεν υπάρχει κάτι σαν πλατφόρμα δημιουργίας που να φέρνει κοντά τους πελάτες με τους σχεδιαστές. Οι μεγάλες εταιρείες δεν δίνουν βήμα σε νέους σχεδιαστές», μας λέει.

Στη «Mantility» ο κάθε σχεδιαστής θα έχει το δικό του «ράφι» στο ηλεκτρονικό κατάστημα με το βιογραφικό του και τα σχέδιά του. Ανάμεσα στους καλλιτέχνες που συμμετέχουν με έργα τους είναι ο καταξιωμένος φωτογράφος Στράτος Καλαφάτης, ο κεραμίστας Κώστας Καρακίτσος, το γνωστό G-Design Studio στην Αθήνα, αλλά και νεότεροι, ταλαντούχοι, γραφίστες και ντιζάινερ όπως η ομάδα «Blaqk» των Γρηγόρη Παπαγρηγορίου και Χρήστου Τζαφέρου, ο Κωνσταντίνος Φιδάνης, η Ελένη Κουκκίδου κ.ά. «Στόχος μας είναι να γνωρίσουμε στο εξωτερικό τα ελληνικά μαντίλια και τους Ελληνες σχεδιαστές. Ακόμα και οι συσκευασίες μας είναι φτιαγμένες στην Ελλάδα με ό,τι σημαίνει αυτό για το κόστος, το οποίο προσπαθούμε να κρατάμε χαμηλά. Δεν θέλουμε να μπούμε σε καταστήματα λιανικής, αλλά σε πολιτιστικούς οργανισμούς και μουσεία», μας λέει η κ. Υψηλάντη.

Εξωτερικό

Οπως πολλές διαδικτυακές επιχειρήσεις έτσι και η «Mantility» ξεκίνησε την πορεία της από τη γνωστή αμερικανική πλατφόρμα crowdfunding «Indiegogo», η οποία κάνει «ορατή» την επιχείρηση σε ένα διεθνές κοινό. Ωστόσο, όπως μαθαίνουμε, η πρωτοβουλία από την Καβάλα είναι από τις τελευταίες διαδικτυακές επιχειρήσεις με έδρα την Ελλάδα που λανσάρουν τα προϊόντα τους μέσω της «Indiegogo», καθώς από τις 12 Αυγούστου η Ελλάδα δεν είναι ανάμεσα στις χώρες με τις οποίες συνεργάζεται η πλατφόρμα. Σε σχετική ερώτηση της «Κ» προς το γραφείο Τύπου της «Indiegogo» μας ενημέρωσαν ότι έχουν γίνει αλλαγές στο σύστημα πληρωμών της εταιρείας και παρόλο που συμμετέχουν χώρες του ευρώ, η Ελλάδα δεν είναι μία από αυτές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή