Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου: Κορυφαία χορευτική «συνομιλία»

Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου: Κορυφαία χορευτική «συνομιλία»

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αφού έκανε την πρεμιέρα του τον χειμώνα στο Λονδίνο και ταξίδεψε σε άλλες σκηνές της Ευρώπης, το «The Thread», η χορευτική παράσταση που δημιούργησε ο σπουδαίος Ράσελ Μάλιφαντ πάνω σε μια ιδέα της Γεωργίας Ηλιοπούλου, έχει απόψε την πανελλήνια πρώτη του στην Επίδαυρο.

Οι μουσικές του Βαγγέλη Παπαθανασίου ντύνουν τις χορογραφίες, οι οποίες βασίζονται στον διάλογο του παρελθόντος με το παρόν. Οι δύο φαινομενικά ξένοι κόσμοι, από τη μια των ελληνικών παραδοσιακών χορών και από την άλλη της σύγχρονης χορευτικής πρακτικής, συγκρούονται για να συνθέσουν κάτι νέο. Ο πρώτος, της παράδοσης, εκπροσωπεί τη σταθερότητα και την εξωστρέφεια· ο δεύτερος, της σύγχρονης κίνησης, την αναζήτηση και τον εσώτερο κόσμο των ανθρώπων. Οι δύο αυτοί «αταίριαστοι» δρόμοι ακολουθούνται επί σκηνής και πότε αντιδικούν, πότε συμπλέουν, πότε εκθέτουν τη διαφορετικότητά τους και πότε επιδιώκουν τη συνεννόηση.

Ο Ράσελ Μάλιφαντ μελέτησε βαθιά τους ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς, καταφέρνοντας να δημιουργήσει ένα μαγευτικό έργο, άλλοτε συνομιλώντας, άλλοτε αντιπαρατιθέμενος και άλλοτε αποδεχόμενος να εντάξει αυτούσια στην παράσταση την αρχική «χορογραφία», με την προσωπική του χορευτική γλώσσα. Τα κοστούμια της παράστασης είναι της Μαίρης Κατράντζου.

Στις 9 μ.μ. στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή