Υποβολείο

2' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η προηγούμενη αμιγής κυβέρνηση Ν.Δ. που είχαμε, l εκείνη η κυβέρνηση Κώστα Καραμανλή που «θα επανίδρυε το κράτος» αν θυμόσαστε, l είχε σπεύσει να καταργήσει ένα ΣΔΟΕ της εποχής, l δεν γνωρίζω αν ήταν το ίδιο με το συνονόματό του τώρα, l έχω χάσει τον μπούσουλα πια. l Υπουργός Οικονομικών ήταν τότε ο μετέπειτα αγνοούμενος Αλογοσκούφης, που με απόφασή του l (δική του ή της «όλης» καραμανλίας, άγνωστο) l το ΣΔΟΕ είχε καταργηθεί και οι αρμοδιότητες για φορολογικούς ελέγχους είχαν μεταφερθεί σε κάποια υπηρεσία του υπουργείου. l «Α, μάλιστα!», με είχαν ζώσει τα φίδια τότε, «Ψωνίσαμε από σβέρκο τώρα». l Και είχαμε απόλυτο δίκιο, όσοι φιδοζωμένοι. l Διότι τα καζάντια της οικονομικής πολιτικής εκείνης κυρίως της περιόδου είναι που πληρώνουμε l -και ποιος ξέρει για πόσες δεκαετίες ακόμα αφ’ ότου οι συριζανέλ αναζωπύρωσαν κι επέκτειναν την Κρίση l (για να γίνει πρωθυπουργός ο ένας, και παρενδυματίας στρατιωτικών στολών ο άλλος). l Το θυμήθηκα γιατί με ψιλοζώσανε πάλι φιδούκλες, όταν από τις πρώτες κιόλας ημέρες της νέας κυβέρνησης κάτι διάβασα για κατάργηση ή «μεταφορά» πάλι της υπηρεσίας φορολογικών ελέγχων, του ΣΔΟΕ δηλαδή. l Μέσα στην παραζάλη διαλυτικού θέρους, διακοπών και ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων, δεν έχω ξεκαθαρίσει τι ακριβώς συνέβη με το θέμα αυτό.

l Ναι μεν πήγαν (;) όλες οι σχετικές υπηρεσίες σε μια νέα υπεργραμματεία του υπουργείου Οικονομικών, l αλλ’ από την άλλη ακούμε τώρα πάλι για τα μαρτύρια των υπαλλήλων του ΣΔΟΕ (;) που κάνουν ελέγχους ανά την τουριστοτραφή φοροφυγάδα χώρα l -τρώγοντας και το αναλογούν ξύλο από τους ελληναράδες που ο βοϊδοσβέρκος τους ζυγό δεν υποφέρει. l (Ιδίως όταν τους αμφισβητείται το πατρογονικό δικαίωμα της φοροκλοπής). l Κάτι δεν έχω καταλάβει καλά, l μπορεί το ΣΔΟΕ όχι μόνο να ζει ακόμα, αλλά και να δουλεύει αποδοτικά l -αλλά το Τραύμα Αλογοσκούφη με έχει στοιχειώσει. l Πρέπει να ξεκαθαρίσω τι συμβαίνει. l Διότι… Αντε. l Τα ίδια καμώματα μας έλειπαν τώρα. l Επιστρέφουν από τις διακοπές τους οι Ζαίοι l (αυτοί που ζέουν) l κι ανοίγουν πάλι τα στόματά τους. l Τα γαλβανισμένα μια ζωή σε ομηρικές αριστερές «ολομέλειες», l τα πολύπλαγκτα σε εντυπωσιακές λογοτζιριτζάντζουλες και ατέρμονες ταυτοφλυαρίες, l τα μπουκωθέντα πλέον με εξουσιαστική αμβροσία αλλ’ ου βουβαθέντα. l Τα αφασικώς επαναλαμβάνοντα μπλα μπλα μπλα δημοκρατία, μπλα μπλα μπλα πρόοδος. l Η συνέντευξη λ.χ. του Νίκου Βούτση στο «Εθνος» της περασμένης Κυριακής. l Σεσημασμένο παλαιόθεν ότι θεωρεί εαυτόν ασυναγώνιστο χειριστή αριστερού λόγου. l Αδύνατον άρα να αντιληφθεί το βεκκεσέληνο πια του λόγου του, την εκπεμπόμενη μπαγιατίλα. l Τη στιγμή μάλιστα που δεν υπάρχουν εκεί στα Συριζαίικα νέοι με λόγο ουσίας αξιοπρόσεκτο. l Αυτοί το πολύ να φιλοδοξούν να φτάσουν την κλάση Βούτση. l Στον «αριστερό λόγο».

l Εν τω μεταξύ, ένα ένα σβήνουν τα τήδε κακείσε συριζαϊκά καντηλάκια. l Και στο Φεστιβάλ Αθηνών τοποθετήθηκε νέα διεύθυνση, υπό την Κατερίνα Ευαγγελάτου. l Γνωστό βέβαια πως και οι Ζαίοι να έμεναν, θα τον άλλαζαν τον δικό τους Βαγγέλη Θεοδωρόπουλο. l Κάτι είχε ξινίσει στη «σχέση» -ποιος νοιάζεται. l Αλλαγή φρουράς και στο Εθνικό Θέατρο όπου ο Δημήτρης Λιγνάδης διαδέχεται τον Στάθη Λιβαθινό, l μάλλον αδικηθέντα από τη γενική ατμόσφαιρα της περιόδου που του έλαχε να διοικήσει την πρώτη κρατική σκηνή. l Αλλ’ όχι και χωρίς κάποιες άκαρπες επιλογές. l Αφήνει πίσω του τουλάχιστον τη σχολή σκηνοθετών που ίδρυσε στο Εθνικό. l Φεστιβάλ και Εθνικό σε «νέες περιπέτειες». l Καρποφόρες και εύγευστες ελπίζουμε. l Αρκετά πια με τον μαϊμουδισμό του «μεταμοντέρνου» –ή όπως αλλιώς αποκαλούν τα αφρόψαρα τον σκηνικό αυνανισμό του δήθεν τάχα μου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή