Κι άλλη παραπομπή του Χάρβεϊ Ουάινσταϊν

Κι άλλη παραπομπή του Χάρβεϊ Ουάινσταϊν

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε νέα παραπομπή ενώπιον της Δικαιοσύνης θα οδηγηθεί την επόμενη εβδομάδα ο Χάρβεϊ Ουάινσταϊν, μόλις τρεις εβδομάδες πριν από την έναρξη της δίκης του. Ο πρώην μεγιστάνας του αμερικανικού κινηματογράφου, ο οποίος έχει αντιμετωπίσει ομοβροντία κατηγοριών για σεξουαλική κακοποίηση και βιασμό, καλείται στο δικαστήριο λόγω ενός νέου –και σφραγισμένου– κατηγορητηρίου ενόρκων το οποίο εκδόθηκε το απόγευμα της Πέμπτης. Ο Ντάνι Φροστ, εκπρόσωπος Τύπου του γραφείου του εισαγγελέα του Μανχάταν της Νέας Υόρκης, ανέφερε πως η εμφάνισή του ενώπιον του δικαστηρίου θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, συμπληρώνοντας, ωστόσο, πως δεν μπορεί να αναφέρει περισσότερες λεπτομέρειες, καθώς το κατηγορητήριο προστατεύεται από καθεστώς απορρήτου.

Η ομάδα υπεράσπισης του Ουάινσταϊν, με επικεφαλής τους Ντόνα Ροτούνο και Αρθουρ Αϊντάλα, απέρριψε το νέο κατηγορητήριο, χαρακτηρίζοντάς το «άνευ προηγουμένου τέταρτη παραπομπή», ενώ επανέλαβε το επιχείρημά της ότι η υπόθεση που χτίζουν οι εισαγγελικές αρχές βρίσκεται σε πλήρη αμηχανία. «Δεν έχει υπάρξει περίπτωση στην πρόσφατη μνήμη όπου ένας εισαγγελέας επέστρεψε ενώπιον των δικαστών για να επαναλάβει μια υπόθεση, με την ελπίδα να κερδίσει το κατηγορητήριο που προτιμά», δήλωσαν χαρακτηριστικά οι δικηγόροι του Ουάινσταϊν. «Αυτά τα απεγνωσμένα βήματα δείχνουν πως οι εισαγγελείς είναι περισσότερο επικεντρωμένοι στην καταδίκη του πελάτη μας με κάθε κόστος παρά στην υπεράσπιση του δικαίου», συμπλήρωσαν.

Η τελευταία παραπομπή του Ουάινσταϊν συμπίπτει με την ίδια ημέρα που το εφετείο της Νέας Υόρκης αναμένεται να αποφανθεί σχετικά με την πρόταση των δικηγόρων του να μετακινήσουν τη δίκη του από την πολιτεία της Νέας Υόρκης. Ο νέος φάκελος δεν περιλαμβάνει καινούργιες κατηγορίες, αντ’ αυτού είναι επανάληψη παλαιότερων κατηγοριών που εκδόθηκαν εναντίον του Ουάινσταϊν και αφορούν πέντε εγκλήματα σεξουαλικού περιεχομένου. Ωστόσο, το νέο κατηγορητήριο αναμένεται να συμπεριλάβει τη μαρτυρία γυναίκας που ισχυρίζεται ότι ο Γουάινσταϊν τη βίασε στη Νέα Υόρκη τον χειμώνα του 1993. Προηγουμένως, η μαρτυρία της εμποδίστηκε από τον δικαστή Τζέιμς Μπουργκ, επειδή δεν είχε καταθέσει πριν από την κατάλληλη προθεσμία και το έγκλημα είχε πλέον παραγραφεί.

Ο 67χρονος Ουάινσταϊν εξακολουθεί να ισχυρίζεται ότι είναι αθώος και αρνείται όλους τους ισχυρισμούς περί μη συναινετικών σεξουαλικών επαφών. Αυτή τη στιγμή, ο πρώην μεγιστάνας του Χόλιγουντ βρίσκεται ελεύθερος, έπειτα από εγγύηση ύψους 1 εκατ. δολαρίων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή