Ποδόσφαιρο: Η ψυχοφθόρoς διαδικασία των πλέι άουτ και ο υποβιβασμός

Ποδόσφαιρο: Η ψυχοφθόρoς διαδικασία των πλέι άουτ και ο υποβιβασμός

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αλλαγή στη διεξαγωγή του πρωταθλήματος με τα πλέι οφ και τα πλέι άουτ διαφοροποίησε και τον σχεδιασμό των ομάδων, καθώς είναι αναγκαία η ύπαρξη πιο μεγάλου ρόστερ. Με τα νέα δεδομένα, η λογική θέλει τους Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, ΠΑΟ,  Αρη και Ατρόμητο να «κλείνουν» τις έξι πρώτες θέσεις και να βάζουν δύσκολα στις υπόλοιπες ομάδες.

O Παναιτωλικός, η Λαμία και η ΑΕΛ, ακόμα και αν κληθούν να παίξουν πλέι άουτ, δεν πρόκειται να κινδυνέψουν, ενώ και η Ξάνθη είναι ομάδα που, όταν βρεθεί με την πλάτη στον τοίχο, βρίσκει τις λύσεις.

Ο Αστέρας, παρότι πέρυσι βρέθηκε μια ανάσα από τον υποβιβασμό, κατάφερε να ξεγλιστρήσει και, αν έχει μάθει από το πάθημά του, είναι περισσότερο για τα πιο ψηλά και όχι για τα χαμηλά. Η επτάδα των πλέι άουτ συμπληρώνεται με τρεις ομάδες που φαίνεται ότι είναι οι πιο αδύναμοι κρίκοι.

Ο ΟΦΗ σώθηκε πέρυσι ακριβώς την τελευταία στιγμή, με γκολ στις καθυστερήσεις, στο μπαράζ με τον Πλατανιά. Κράτησε τον κορμό του και έχει τον κόσμο στο πλευρό του.

Παρ’ όλα αυτά θα πρέπει να προσπαθήσει πολύ για να αποφύγει να βρεθεί πάλι σε ανάλογη θέση, καθώς ερωτηματικό αποτελεί και η παρουσία του «άπειρου» Γιώργου Σίμου στον πάγκο.

Στοίχημα είναι και η παρουσία του Βόλου που ναι μεν ανέβηκε… τρένο στη Σούπερ Λιγκ, όμως πλέον τα πράγματα είναι σαφώς πιο δύσκολα, με δεδομένο μάλιστα ότι οι προσθήκες για να αντέξει στον ανταγωνισμό ήταν αρκετές και θα χρειαστούν χρόνο προσαρμογής. 

Τέλος, σε πιο δύσκολη θέση φαίνεται να είναι ο Πανιώνιος. Οι Νεοσμυρνιώτες, εκτός από τον περιορισμό στις μεταγραφές, ξεκινούν με -6 και, όταν παίζεις για την παραμονή σου, κάθε βαθμός είναι πολύτιμος.

Το να καλύψουν τη διαφορά σίγουρα δεν είναι αδύνατο, αλλά γίνεται σαφώς πιο δύσκολο σε πρωτάθλημα 14 ομάδων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή