Ποδόσφαιρο: Κούρσα τίτλου ξανά για ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό

Ποδόσφαιρο: Κούρσα τίτλου ξανά για ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κούρσα για δύο, τουλάχιστον όσον αφορά την κατάκτησή του, μοιάζει να είναι το πρωτάθλημα, το οποίο ξεκινά σήμερα και για ακόμη μία χρονιά μετ’ εμποδίων.

Ο περυσινός νταμπλούχος ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός έχουν τον πρώτο λόγο και θα είναι λογικά οι ομάδες εκείνες που θα παλέψουν για να σηκώσουν στο τέλος της σεζόν την κούπα και μέσα από την –πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα όσον αφορά τον πρωταθλητή– διαδικασία των πλέι οφ. 

Η αλλαγή προπονητή στον ΠΑΟΚ (Φερέιρα, αντί Λουτσέσκου), λίγες ημέρες πριν από την έναρξη των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων, δεν φάνηκε να επηρέασε την ομάδα, όπως επίσης δεν επηρέασαν και οι αλλαγές στο ρόστερ.  Ο «Δικέφαλος» δείχνει να πατά στον δρόμο των προηγούμενων δύο ετών, βασιζόμενος κυρίως στους παίκτες που τον οδήγησαν στην κορυφή. Βέβαια, το να μείνεις ψηλά είναι πιο δύσκολο από το να φτάσεις, αλλά στην Τούμπα πλέον γνωρίζουν ότι έχουν μπει σε μια νέα εποχή. 

Στον Ολυμπιακό, οι εμφανίσεις στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ έχουν σκορπίσει –δικαίως– ενθουσιασμό.

Οι αλλαγές στην ενδεκάδα δεν είναι πολλές, οι Σεμέδο και Βαλμπουενά «κούμπωσαν» αμέσως, ενώ η ατυχία με τον τραυματισμό και την απώλεια του Φορτούνη δεν είχε αρνητικές επιπτώσεις στην απόδοση.

Το στοίχημα για τον Μαρτίνς είναι το –αναγκαστικό και από τη σχεδόν σίγουρη παρουσία στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ– ροτέισον να μην επηρεάσει την ομάδα στο πρωτάθλημα.

Ενα βήμα πιο πίσω από τους δύο είναι η ΑΕΚ, η οποία δεν έχει πείσει με τις εμφανίσεις της, τουλάχιστον στα προκριματικά που έδωσε για το Γιουρόπα Λιγκ. Η «Ενωση» δείχνει να έχει εσωτερικά προβλήματα, για τα οποία ο Καρντόσο δεν έχει βρει τη λύση, και η χρονιά ξεκίνησε μάλλον… στραβά.

Αρης, Ατρόμητος και Παναθηναϊκός είναι πάνω-κάτω στο ίδιο πλαίσιο, διεκδικώντας αρχικά το «πλασάρισμα» στην 5άδα και από κει κι έπειτα ό,τι προκύψει. Οι «κίτρινοι» πλέον είναι σαφώς πιο ώριμοι και θα διεκδικήσουν, εκτός από την Ευρώπη, ίσως κάποιον τίτλο μέσω του Κυπέλλου, ενώ στο

«Τριφύλλι» οι συνθήκες είναι εμφανώς καλύτερες από πέρυσι όσον αφορά το ρόστερ και η αισιοδοξία για καλή πορεία βγαίνει προς τα έξω.  Στο Περιστέρι, οι αλλαγές ήταν πολλές, με κυριότερη αυτή στον πάγκο (Αναστασίου αντί Κάναντι) και ουσιαστικά γίνεται… restart.  Από κει και πέρα, Παναιτωλικός και ΑΕΛ θα κυνηγήσουν την έκπληξη, με πιθανή παρουσία στην 6η θέση.  Ισως να ισχύει το ίδιο για τον Αστέρα Τρίπολης, ο οποίος λογικά δύσκολα θα επαναλάβει ανάλογα κακή σεζόν με την περυσινή, όταν βρέθηκε μια ανάσα από τον υποβιβασμό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή