Στο Μπιαρίτς για τη Σύνοδο G7 ο Ντόναλντ Τραμπ – Έκτακτο γεύμα εργασίας με τον Μακρόν

Στο Μπιαρίτς για τη Σύνοδο G7 ο Ντόναλντ Τραμπ – Έκτακτο γεύμα εργασίας με τον Μακρόν

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Aμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αφήχθη νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου αεροπορικώςστην πόλη Μπιαρίτς της νοτιοδυτικής Γαλλίας, για να συμμετάσχει στη σύνοδο της Ομάδας των 7 (G7).

Ενόψει της επίσημης έναρξης της Συνόδου, ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και ο γάλλος ομόλογός του Εμανουέλ Μακρόν είχαν γεύμα εργασίας, το οποίο ήταν εκτός προγράμματος και ανακοινώθηκε την τελευταία στιγμή.

«Οι πρόεδροι της Γαλλίας και των ΗΠΑ Εμανουέλ Μακρόν και Ντόναλντ Τραμπ είχαν σήμερα, κατά τη διάρκεια ενός κατ' ιδίαν γεύματος διάρκειας δύο ωρών "στοιχεία στα οποία συνέκλιναν" για τα μεγάλα θέματα της G7 όπως το εμπόριο, το Ιράν και οι φωτιές στην περιοχή του Αμαζονίου», ανακοίνωσε η γαλλική προεδρία.

«Με το γεύμα αυτό, ο πρόεδρος Μακρόν δημιούργησε τις προϋποθέσεις για ένα καλό επίπεδο σύγκλισης στους κόλπους της Ομάδας των Επτά λαμβάνοντας διασαφηνίσεις από τον Ντόναλντ Τραμπ για τα βασικά θέματα,συμφωνίες και ασυμφωνίες¬", διευκρίνισε το Ελιζέ πριν από την επίσημη έναρξη της συνόδου κορυφής στο Μπιαρίτς.

Στο Μπιαρίτς για τη Σύνοδο G7 ο Ντόναλντ Τραμπ – Έκτακτο γεύμα εργασίας με τον Μακρόν-1

Μόλις λίγες ώρες νωρίτερα, ο Τραμπ  απείλησε να φορολογήσει τα γαλλικά κρασιά ενώ σήμερα δήλωσε ότι ο ίδιος με τον Μακρόν «στην πραγματικότητα έχουμε πολλά κοινά» και ότι οι δύο χώρες, έχουν μια «ιδιαίτερη σχέση».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος Μακρόν αποκάλεσε τον αμερικανό πρόεδρο «εταίρο» και «πολύ ειδικό προσκεκλημένο» και  τόνισε ότι επιθυμεί να συζητήσει για τα καυτά σημεία στον κόσμο, περιλαμβανομένης της Συρίας, της Βόρειας Κορέας και της Λιβύης και επιπλέον για το Ιράν, μήλον της έριδος για τις δύο χώρες.

Ο Τραμπ θα έχει, μεταξύ άλλων, συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον, μια συνάντηση που αναμένεται να είναι από τις πιο αξιοσημείωτες στιγμές της συνόδου καθώς οι δύο ηγέτες είναι γνωστοί για την προκλητική τους στάση.

Στο Μπιαρίτς για τη Σύνοδο G7 ο Ντόναλντ Τραμπ – Έκτακτο γεύμα εργασίας με τον Μακρόν-2

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε χθες Παρασκευή ότι ο Τραμπ είναι «πολύ ενθουσιασμένος» με την προοπτική να συζητήσει με τον Τζόνσον το μέλλον της συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου μεταξύ των δύο χωρών.

Οι συζητήσεις για θέματα όπως η φορολόγηση των μεγάλων τεχνολογικών εταιρειών, η ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας και η εμπορική ένταση μεταξύ ΗΠΑ-Κίνας αναμένονται επίσης έντονες.

Ο Τραμπ φορούσε κοστούμι και μια ριγέ γραβάτα και συνοδευόταν από την σύζυγό του Μελάνια Τραμπ, η οποία φορούσε ένα αμάνικο πορτοκαλί-λευκό φόρεμα.

Στο Μπιαρίτς για τη Σύνοδο G7 ο Ντόναλντ Τραμπ – Έκτακτο γεύμα εργασίας με τον Μακρόν-3

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή