Ενας χιονάνθρωπος εμφανίζεται μέσα στο κατακαλόκαιρο στο Ηρώδειο για χατίρι της Φιλεκπαιδευτικής

Ενας χιονάνθρωπος εμφανίζεται μέσα στο κατακαλόκαιρο στο Ηρώδειο για χατίρι της Φιλεκπαιδευτικής

2' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πέρασα τα περισσότερα μαθητικά μου χρόνια στο Αρσάκειο Ψυχικού, ένα σχολείο για το οποίο αισθάνομαι ευγνωμοσύνη που με έμαθε γράμματα και ευπρέπεια. Στο λύκειο, φοίτησα στο επίσης καλό δημόσιο της γειτονιάς μου. Εκεί ήμουν επίσης τυχερή, διότι απέκτησα τη γνώση της κοινωνίας, που φάνηκε ιδιαίτερα χρήσιμη στη μετέπειτα ζωή μου. Μεταγράφηκα εξαιτίας οικονομικών δυσκολιών που αντιμετώπιζε η οικογένειά μου. Τη χρονιά που έφυγα, ανέλαβε πρόεδρος της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας ο Γιώργος Μπαμπινιώτης, που πρωτοστάτησε στη δημιουργία του σπουδαίου θεσμού του Ταμείου Υποτροφιών. Στηρίζει τους γονείς οι οποίοι αδυνατούν να καλύψουν τα δίδακτρα των παιδιών που έχουν εγγραφεί και φοιτούν στα σχολεία της Φιλεκπαιδευτικής, δίνοντας 900 υποτροφίες ετησίως. Πρόκειται για μια σημαντική κοινωνική προσφορά, συνυφασμένη με τις αρχές και τις αξίες του σχολείου.

Ενας χιονάνθρωπος εμφανίζεται μέσα στο κατακαλόκαιρο στο Ηρώδειο για χατίρι της Φιλεκπαιδευτικής-1

Ο χορογράφος Φωκάς Ευαγγελινός δίνει οδηγίες στις πρόβες.

Ιδιαίτερα στα χρόνια της κρίσης, το διοικητικό συμβούλιο της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας, συμμεριζόμενο τα ποικίλα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν γονείς μαθητών, ενίσχυσε εκατοντάδες οικογένειες με υποτροφίες που έχουν τη μορφή εκπτώσεων επί των διδάκτρων. Το Ταμείο βασίζεται στον προϋπολογισμό της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας, σε χορηγίες και έσοδα πολιτιστικών δραστηριοτήτων. Στις 12 Σεπτεμβρίου θα ανεβεί στο Ηρώδειο, για μία μόνο παράσταση, το έργο του Ευγένιου Τριβιζά «Ο Χιονάνθρωπος και το Κορίτσι. Πόσο μεγάλο είναι ένα “πάντα”», με όλα τα έσοδα να πηγαίνουν στο Ταμείο Υποτροφιών των Αρσακείων – Τοσιτσείων Σχολείων. Είναι ένας σκοπός ευγενικός, που αξίζει τη στήριξη όλων, ακόμα και εκείνων που ενδεχομένως δεν έχουν σχέση με τη Φιλεκπαιδευτική.

Ενας χιονάνθρωπος εμφανίζεται μέσα στο κατακαλόκαιρο στο Ηρώδειο για χατίρι της Φιλεκπαιδευτικής-2

Ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος και ο Αποστόλης Τότσικας.

Το έργο είναι ένα μουσικοθεατρικό ονειρόδραμα, στο οποίο, εκτός από τους σημαντικούς συντελεστές, παίρνουν μέρος και πολλοί μαθητές. Είναι βασισμένο στο γνωστό μυθιστόρημα του «ποιητή παραμυθιών» Ευγένιου Τριβιζά και μιλάει για μια συγκινητική ιστορία ενός κοριτσιού που φτιάχνει έναν χιονάνθρωπο και του ζητάει να μην λιώσει ποτέ. Ενός χιονάνθρωπου που, για να κρατήσει την υπόσχεσή του, ξεκινάει για το πιο μακρινό και επικίνδυνο ταξίδι που μπορεί να φανταστεί κανείς: το ταξίδι για τον Βόρειο Πόλο. Τη μουσική συνέθεσε ειδικά για την παράσταση ο Γιώργος Χατζηνάσιος. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Φωκάς Ευαγγελινός, τα σκηνικά και τα κοστούμια η Ελλη Παπαγεωργακοπούλου, τον σχεδιασμό φωτισμών ο Γιώργος Τέλλος και τις βιντεοπροβολές ο Χρήστος Μαγκανάς. Ανεβαίνουν στη σκηνή οι: Χάρης Ανδριανός, Αλέξανδρος Αντωνόπουλος, Νάντια Κοντογεώργη, Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, Δημήτρης Πιατάς, Χρήστος Σπανός, Τόνια Σωτηροπούλου, Aποστόλης Τότσικας. Μαζί τους οι ηθοποιοί: Μάριος Κρητικόπουλος, Χρήστος Νικολάου, Ιωάννα Πιατά, Κατερίνα Σούσουλα, Δημήτρης Τσακάλας. Στον ρόλο της Μαριάννας και των Διδύμων, μαθητές των Αρσακείων Σχολείων.

Ενας χιονάνθρωπος εμφανίζεται μέσα στο κατακαλόκαιρο στο Ηρώδειο για χατίρι της Φιλεκπαιδευτικής-3

Μαθητές της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας στις πρόβες.

Τα τραγούδια αποδίδουν ο Μουσικός Ομιλος των Αρσακείων – Τοσιτσείων Σχολείων Εκάλης και η Χορωδία GraduArti των αποφοίτων, σε μουσική διδασκαλία της Χριστίνας Βαρσάμη-Κούκνη.

Τη μουσική διεύθυνση επωμίζεται ο Στάθης Σούλης και την ενορχήστρωση ο Θωμάς Κοντογεώργης. Η προπώληση εισιτηρίων (από 20 έως 32 ευρώ) γίνεται από τα εκδοτήρια και το τηλεφωνικό κέντρο της Λογισμικής (Πανεπιστημίου 39, τηλ. 210-7234567), από τα καταστήματα Public σε όλη την Ελλάδα και από τους διαδικτυακούς τόπους ticketservices.gr και tickets.public.gr.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή