Στα Ρεκόρ Γκίνες η 81χρονη σέρφερ από την Κεφαλονιά (βίντεο – φωτογραφίες)

Στα Ρεκόρ Γκίνες η 81χρονη σέρφερ από την Κεφαλονιά (βίντεο – φωτογραφίες)

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες μπήκε σήμερα η Αναστασία Γερολυμάτου, η 81 ετών σερφερ από την Κεφαλονιά, που κατόρθωσε να κάνει τον διάπλου Σκάλας Κεφαλονιάς – Κυλλήνης διασχίζοντας μια απόσταση 18 ναυτικών μιλίων πάνω σε ιστιοσανίδα.

 Η Αναστασία με την αγαπημένη της σανίδα ξεκίνησε περίπου στις 12 το μεσημέρι από το λιμάνι της Σκάλας, και λίγο πριν τις 6 το απόγευμα, κατάφερε να πραγματοποιήσει τον θαλάσσιο διάπλου μεταξύ της Σκάλας και της Κυλλήνης.

Σκοπός του εγχειρήματός της ήταν – όπως είχε δηλώσει η ίδια – να στείλει μήνυμα αισιοδοξίας και τόλμης, αλλά και να κάνει σαφές  πως τα όνειρα δεν έχουν ηλικία.

Kατά την άφιξη της, στην παραλία της Κυλλήνης δήλωσε συγκινημένη: «Μου άρεσε πολύ αυτό που έκανα, ήταν ένα όνειρο ζωής για εμένα, που το είχα από μικρό παιδάκι. Έκανα περίπου 6 ώρες μέσα στη θάλασσα αλλά δεν κατάλαβα πως πέρασε η ώρα».

Στα Ρεκόρ Γκίνες η 81χρονη σέρφερ από την Κεφαλονιά (βίντεο – φωτογραφίες)-1

Η «σέρφερ της Κεφαλονιάς όπως έχει γίνει γνωστή η κυρία Γερολυμάτου, ξεκίνησε να κάνει windsurf πριν  41 χρόνια και έκτοτε δεν το εγκατέλειψε ποτέ.

Έχει «οργώσει» θάλασσες σε Ελλάδα και εξωτερικό και τα τελευταία χρόνια καθημερινά προπονείται στην παραλία της Μεγάλης Άμμου, στις Μηνιές Κεφαλονιάς, όπου και μένει.

Η ίδια είναι πολύ ενεργή στα social media όπου μοιράζεται με τους διαδικτυακούς τους φίλους στιγμές «από τις περιπέτειές μου στη θάλασσα», όπως γράφει η ίδια ενώ στο σπίτι της καλλιεργεί τα δικά της αμπέλια για να έχει το δικό της κρασί, έχει δένδρα διαφόρων ειδών, έχει φούρνο που έχει χτίσει με τα χέρια της και εκεί φουρνίζει το δικό της ψωμί.

Όπως υποστηρίζει η ίδια, η εμπειρία είναι μοναδική. «Η απεραντοσύνη της θάλασσας είναι τόσο γλυκιά, τόσο ωραία. Τόση μαγεία που δεν μπορώ να την περιγράψω. Μαγεύονται τα μάτια μας όταν συναντάμε δελφίνια, φάλαινες, και από τα πετρώματα στη θάλασσα. Οι ελληνικές θάλασσες έχουν τεράστια διαφορά με τις υπόλοιπες. Στον Ατλαντικό Ωκεανό δεν βλέπεις κανένα σημάδι στη διαδρομή κι εγώ τις θεωρούσα άγριες και… άνοστες θάλασσες».

Με πληροφορίες από FB, ekefalonia.gr, ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή