Ο πρίγκιπας Άντριου για το σκάνδαλο Επστάιν: «Δεν γνώριζα και δεν είχα δει τίποτα»

Ο πρίγκιπας Άντριου για το σκάνδαλο Επστάιν: «Δεν γνώριζα και δεν είχα δει τίποτα»

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πρώτη του συνέντευξη για την σχέση του με τον παιδόφιλο χρηματιστή που αυτοκτόνησε στο κελί του, Τζέφρι Έπσταϊν, έδωσε σήμερα ο πρίγκιπας Άντριου, ο οποίος έχει εμπλακεί στο σεξουαλικό σκάνδαλο κακοποίησης ανήλικων κοριτσιών στα ροζ πάρτι του Έπσταϊν .

Πρόσφατα μάλιστα, είδε το φως της δημοσιότητας ένα βίντεο του 2010, στο οποίο μία νεαρή κοπέλα αποχαιρετά τον πρίγκιπα καθώς αυτός βγαίνει από την έπαυλη του Έπσταϊν στη Νέα Υόρκη.

Η Daiy Mail αποκάλυψε ακόμα ότι ο πρίγκιπας Άντριου φιλοξένησε στα μέσα του 1999 τον δισεκατομμυριούχο παιδεραστή χρηματιστή με ένα νεαρό μοντέλο στο κάστρο Μπαλμόραλ, όπου μάλιστα έγινε και ένα από τα γνωστά πάρτι του Επσταΐν –   ενώ μάλιστα η βασίλισσα βρισκόταν μέσα.

Επιπλέον, το 2015, μια γυναίκα – η Βιρτζίνια Τζιούφρι – κατέθεσε εναντίον, υποστηρίζοντας ότι όταν ήταν ανήλικη είχε υπάρξει «σεξουαλική σκλάβα» του πάμπλουτου επιχειρηματία της Γουόλ Στριτ και του γιου της βασίλισσας Ελισάβετ. 

Ο πρίγκιπας  Άντριου – πέμπτος στη διαδοχή του βρετανικού θρόνου – «έσπασε» σήμερα τη σιωπή του για την «πρώην γνωριμία ή φιλία» του με τον χρηματιστή και δήλωσε για άλλη μια φορά ότι δεν γνώριζε τίποτα για τις δραστηριότητες του Έπσταϊν.

Σε επίσημη ανακοίνωσή του, ο γιος της Βασίλισσας Ελισάβετ αναφέρει ότι «στη διάρκεια της γνωριμίας μας τον έβλεπα σπάνια και πιθανόν όχι περισσότερο από μια ή δύο φορές τον χρόνο».

«Έχω μείνει σε πολλά σπίτια. Καμμία στιγμή στη διάρκεια του περιορισμένου χρόνου που πέρασα μαζί του δεν έμαθα, δεν υπήρξα αυτόπτης μάρτυρας ούτε υποψιάστηκα κάποια συμπεριφορά του είδους που στη συνέχεια προκάλεσε τη σύλληψη και την καταδίκη του» προσθέτει ο βρετανός γαλοζοαίματος.

Τέλος, ο πρίγκιπας Άντριου υποστηρίζει ότι ήταν «λάθος» να συναντήσει τον Έπσταϊν μετά την αποφυλάκισή του το 2010 και εκφράζει την «υπερβολική του συμπάθεια»  προς όλους όσοι επλήγησαν από την συμπεριφορά του χρηματιστή.

«Η αυτοκτονία του άφησε πολλά αναπάντητα ερωτήματα και αντιλαμβάνομαι και συμπάσχω με όλους όσοι επηρεάστηκαν και θέλουν ένα τέλος» καταλήγει η ανακοίνωση. 

Με πληροφορίες από BBC, Reuters, Daiy Mail

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή