Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στη Σάμο – Στάχτη τουλάχιστον 4.000 στρέμματα (βίντεο-φωτογραφίες)

Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στη Σάμο – Στάχτη τουλάχιστον 4.000 στρέμματα (βίντεο-φωτογραφίες)

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καλύτερη είναι η εικόνα στον Μεσόκαμπο της Σάμου καθώς σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο. Υπάρχουν μικρές αναζωπυρώσεις εντός του καμένου χώρου χωρίς όμως ενεργό μέτωπο. 

Στο σημείο ωστόσο παραμένουν δυνάμεις της Πυροσβεστικής και εθελοντές.Στην περιοχή επιχειρούν αυτή την ώρα 31 πυροσβέστες με 13 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 38 ατόμων και εθελοντές.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έδωσαν ολονύχτια μάχη κόντρα στις φλόγες και τους δυνατούς ανέμους.

Υπενθυμίζεται, ότι χθες το βράδυ απομακρύνθηκαν, για προληπτικούς λόγους, τουρίστες από ξενοδοχεία της περιοχής, στις παραλίες Γλυκόριζα και Πρωτέας, καθώς και κάτοικοι του Μεσόκαμπου, που μεταφέρθηκαν στο κλειστό γυμναστήριο του Πυθαγορείου με σκάφη και λεωφορεία.

Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στη Σάμο – Στάχτη τουλάχιστον 4.000 στρέμματα (βίντεο-φωτογραφίες)-1

Σύμφωνα με το samos24.gr η φωτιά υπολογίζεται ότι έκανε στάχτη 4.000 στρέμματα δασικής έκτασης, ενώ στο νησί αναμενεται να φτάσει ειδικό κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για να εξακριβώσει τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς. Τονίζεται ότι υπάρχουν αρκετές μαρτυρίες κάτοικων που κάνουν λόγο ότι η φωτιά προήλθε από κολώνα  της ΔΕΗ που πέταγε σπινθήρες.

Προληπτικά χθες εκκενώθηκαν τέσσερα ξενοδοχεία, με τους τουρίστες να μεταφέρονται απο την θάλασσα και με λεωφορεία και να περνούν τη νύχτα σε γειτονικά διαθέσιμα ξενοδοχεία και στο δημοτικό κλειστό γυμναστήριο Πυθαγορείου.

Μέχρι το μεσημέρι υπολογίζεται οτι οι τουρίστες θα επιστρέψουν στα καταλύματα τους, καθώς θα πρέπει να καθαριστούν πρώτα τα ξενοδοχεία από τις στάχτες.

Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στη Σάμο – Στάχτη τουλάχιστον 4.000 στρέμματα (βίντεο-φωτογραφίες)-2
Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στη Σάμο – Στάχτη τουλάχιστον 4.000 στρέμματα (βίντεο-φωτογραφίες)-3

Με πληροφοφίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ, φωτογραφίες και βίντεο από samos24.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή