Τραγική κατάληξη για τους δύο δύτες στην Κάρπαθο – Aνασύρθηκε η μία σορός

Τραγική κατάληξη για τους δύο δύτες στην Κάρπαθο – Aνασύρθηκε η μία σορός

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χωρίς τις αισθήσεις τους εντοπίστηκαν το μεσημέρι της Κυριακής από μέλη της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών, οι δύο αλλοδαποί δύτες 30 και 65 ετών αντίστοιχα, που αγνοούνταν από χθες το απόγευμα ενώ είχαν καταδυθεί σε σπηλιά βάθους 45 μέτρων στη θαλάσσια περιοχή Σώκαστρου Καρπάθου.

Μετά από κάποιες ώρες ανασύρθηκε η σορός του ενός εκ των δύο δυτών, τα άψυχα σώματα των οποίων εντοπίστηκαν σε βάθος περίπου 50 μέτρων.

Η σορός μεταφέρθηκε στην περιοχή Πηγάδια Καρπάθου για αναγνώριση.

Η επιχείρηση ανάσυρσης και της δεύτερης σορού αναμένεται να πραγματοποιηθεί αύριο καθώς οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή δεν ευνοούν προς το παρόν τη συνέχιση της επιχείρησης για τη ΜΥΑ.

Μαζί με τους δύο δύτες πραγματοποιούσε κατάδυση στο σημείο ακόμα ένας ο οποίος ωστόσο λόγω έλλειψης αέρα αναδύθηκε μέχρι την έξοδο της σπηλιάς χωρίς ωστόσο να εντοπίσει τους άλλους δύο.

Ο ίδιος ειδοποίησε το Λιμενικό Σώμα και άμεσα ξεκίνησαν έρευνες προς εντοπισμό τους από περιπολικό ιδιωτικά σκάφη, ομάδα ιδιωτών δυτών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή