Ατζέντα

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΣΥΡΟΣ

ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ

Έως 31/08/2019

Διαφορετικές όψεις της θάλασσας παρουσιάζει η εικαστικός Μαρία Κιτσοπούλου στην ατομική έκθεση «Θαλάσσιοι τόποι», στην Αίθουσα Τέχνης «Γιάννη & Ελένης Βάτη» (Δημαρχιακό Μέγαρο, Πλατεία Μιαούλη). Η δημιουργός επιχειρεί να αποτυπώσει την απεραντοσύνη της, αντλώντας την έμπνευσή της τόσο από τις προσωπικές της εμπειρίες όσο και από τα κείμενα ποιητών και συγγραφέων, από τον Όμηρο έως τον Βάρναλη. Η ζωγράφος αναφέρει ότι σαγηνεύτηκε από την επικίνδυνη πλευρά της θάλασσας, όπως και από την επιθυμία των ανθρώπων να εξευμενίσουν το υγρό στοιχείο.


ΒΑΪΛ ΑΜ ΡΑΪΝ

ΣΟΥΡΕΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΜΠΝΕΥΣΕΙΣ

Από 28/09/2019 έως 19/01/2020

Ατζέντα-1

© Vitra Design Museum, photo: Jürgen Hans/ Ruth Francken: © VG Bild-Kunst, Bonn 2019  

Η έκθεση «Objects of Desire Surrealism and Design 1924 – Today», που εγκαινιάζεται στο Vitra Design Museum, διερευνά πώς ο σουρεαλισμός επηρέασε το ντιζάιν των τελευταίων 100 χρόνων στη διακόσμηση, τη γραφιστική, τη φωτογραφία, τον σχεδιασμό επίπλων, κ.ά. μέσα από δουλειές σημαντικών δημιουργών, όπως οι Achille Castiglioni, Le Corbusier, Max Ernst, Man Ray, κ.ά.

design-museum.de

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή