Αδ. Γεωργιάδης: Μέσα στην εβδομάδα οι ΚΥΑ για το Ελληνικό

Αδ. Γεωργιάδης: Μέσα στην εβδομάδα οι ΚΥΑ για το Ελληνικό

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εντός του έτους θα έχουν λυθεί τα προβλήματα για τις επενδύσεις σε Αφάντου και Κασσιόπη, διαβεβαίωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Αδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ, ο υπουργός ανέφερε: «Όπως ακριβώς φτιάξαμε την ομάδα εργασίας για το Ελληνικό, έτσι φτιάξαμε και για την Αφάντου. Έχουμε χρονοδιάγραμμα εντός του έτους να έχει λυθεί και αυτή η επένδυση, που χρονίζει εδώ και χρόνια. Με ακόμα μεγαλύτερη ταχύτητα κινούμαστε στην Κασσιόπη. Μέσα στο 2019 θα έχει προχωρήσει και εκεί. 'Αρα, μέσα στο 2019 δεν θα είναι μόνο το Ελληνικό. Όσες μεγάλες επενδύσεις έχουμε βρει κλειδωμένες από το παρελθόν, τις ξεκλειδώνουμε μια-μία. Δουλεύουμε νυχθημερόν για αυτό».

Για την απορρόφηση του ΕΣΠΑ, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι η χώρα μας είναι εκτός στόχων. Όπως σημείωσε: «Πηγαίνει πάρα πολύ άσχημα. Είμαστε τελείως εκτός στόχων. Και εκτός στόχων ΕΣΠΑ και εκτός στόχων Μνημονίου για το ΕΣΠΑ. Παρά τους διθυράμβους της προηγούμενης κυβερνήσεως, έχουμε μείνει πάρα πολύ πίσω».

Η επένδυση στο Ελληνικό

Για την επένδυση στο Ελληνικό ο υπουργός σημείωσε ότι τηρείται το χρονοδιάγραμμα. Συγκεκριμένα όπως είπε: «Είμαστε απολύτως μέσα στο χρονοδιάγραμμά μας για την έκδοση των Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων. Είχα πει από την πρώτη στιγμή ότι στόχος είναι να εκδοθούν μέχρι τέλος Αυγούστου και μέχρι τέλος Αυγούστου θα έχουν εκδοθεί. Ήταν τρομερές οι εκκρεμότητες που είχαν απομείνει. Η εικόνα που έδινε η προηγούμενη κυβέρνηση ότι όλα είχαν λυθεί, ήταν απολύτως ψευδής. Ήταν ένα χάος. Με τον ρυθμό που κινούνταν, ήθελαν άλλα 50 χρόνια για να το προχωρήσουν».

«Ο διαγωνισμός για το καζίνο είναι στις 30 Σεπτεμβρίου. Αυτό είναι το χρονοδιάγραμμα. Εφόσον υπάρχει κατακύρωση στον έναν από τους δύο, ως φαίνονται σήμερα, ενδιαφερόμενους επενδυτές, αμέσως μετά εκδίδεται και η τελευταία Κοινή Υπουργική Απόφαση. Αμέσως μετά προχωράει ο επενδυτής στην καταβολή προκαταβολής και του παραδίδουμε το χώρο για να βάλει τις μπουλντόζες».

«Η επένδυση στο Ελληνικό θα γίνει. Και θα γίνει με απόλυτο σεβασμό στην προστασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον. Οι αποφάσεις του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου και του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων είναι εξαιρετικά σταθμισμένες αποφάσεις. Καλύπτουν και τα δύο αγαθά: την προστασία του πολιτισμού από τη μία και την προστασία της επενδύσεως από την άλλη».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή