H HUBLOT συμβάλλει στη διάσωση των ρινόκερων της Αφρικής και της Ασίας

H HUBLOT συμβάλλει στη διάσωση των ρινόκερων της Αφρικής και της Ασίας

2' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ελβετική ωρολογοποιία HUBLOT ανακοίνωσε τη συνεργασία της με την μη-κερδοσκοπική οργάνωση SORAI (Save Our Rhinos Africa and India) και τον ιδρυτή της, Kevin Pietersen, με κοινό στόχο την προστασία των ρινόκερων, ενός είδους που κινδυνεύει με εξαφάνιση. Ο πρώην διεθνής αστέρας του κρίκετ και πρεσβευτής της Hublot, Kevin Pietersen, έχει αφοσιωθεί τα τελευταία χρόνια σε έναν στόχο που πλέον έχει αποκτήσει επείγουσα σημασία: τη διάσωση αυτών των τεράστιων χορτοφάγων θηλαστικών που ζουν στην Αφρική και στην Ασία. Ο διευθύνων σύμβουλος της Hublot, Ricardo Guadalupe, βρέθηκε αυτές τις ημέρες στη Νότια Αφρική προκειμένου να εγκαινιάσει τη συνεργασία του με τον Kevin Pietersen. Σύντομα η Hublot θα παρουσιάσει και ένα ειδικό ρολόι ως επιστέγασμα αυτής της συνεργασίας.

H HUBLOT συμβάλλει στη διάσωση των ρινόκερων της Αφρικής και της Ασίας-1
(φωτό: sorai.com.au)

 

Σύμφωνα με εκτιμήσεις των επιστημόνων θανατώνεται ένας ρινόκερος κάθε 8 λεπτά! Αυτό σημαίνει ότι περίπου τα δύο τρίτα των ρινόκερων μπορεί να χαθούν τα επόμενα χρόνια από λαθροθήρες που τους κυνηγούν για να αποκτήσουν τα πολύτιμα κέρατά τους. Για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα, ομάδες ειδικών υπό την καθοδήγηση του Kevin Pietersen εντοπίζουν και περιθάλπουν εγκαταλειμμένα, τραυματισμένα ή ορφανά ρινοκεράκια και, μόλις αυτά είναι έτοιμα, τα απελευθερώνουν ξανά στη Φύση. Η Νότιος Αφρική φιλοξενεί πάνω από το 80% του παγκόσμιου πληθυσμού ρινόκερων και η πλειονότητα περιστατικών λαθροθηρίας παρατηρείται στο εθνικό πάρκο Κρούγκερ.

H HUBLOT συμβάλλει στη διάσωση των ρινόκερων της Αφρικής και της Ασίας-2
Μετά από μία λαμπρή διεθνή καριέρα στο άθλημα του κρίκετ, ο Kevin Pietersen ίδρυσε την SORAI το 2018, στηρίζοντας διάφορους οργανισμούς, μεταξύ αυτών δασοφύλακες, οικολόγους, διατροφολόγους και άλλους ειδικούς, που αγωνίζονται καθημερινά για τη διάσωση, φροντίδα και πλήρη επανένταξη κάθε θηλαστικού στην Αφρική και στην Ασία. (φωτό: sorai.com.au)

 

Ο πλανήτης φιλοξενεί πέντε είδη ρινόκερων: τον μαύρο και τον λευκό ρινόκερο που ζουν στην Αφρική, και τους ρινόκερους της Σουμάτρας, της Ιάβας και της Ινδίας, που ζουν στα τροπικά δάση και στα έλη της Ασίας. Σύμφωνα με την Διεθνή Ένωση Προστασίας της Φύσης, από τα πέντε αυτά είδη, ο μαύρος ρινόκερος και οι ρινόκεροι της Σουμάτρας και της Ιάβας θεωρούνται πλέον ως «κρισίμως απειλούμενοι», ο λευκός ρινόκερος ως «σχεδόν απειλούμενος» και ο ρινόκερος της Ινδίας ως «εκτεθειμένο είδος». Η κτηνωδία που υφίστανται με συγκλονίζει. Απαιτείται άμεση παρέμβαση και η υποστήριξη της Hublot σ΄αυτόν τον σκοπό είναι καίριας σημασίας. Μειώνοντας τον χρόνο που χρειάζεται για να δράσει κανείς, μπορούμε να προστατεύσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους ρινόκερους.

Kevin Pietersen

Ιδρυτής της SORAI

H HUBLOT συμβάλλει στη διάσωση των ρινόκερων της Αφρικής και της Ασίας-3
Η παγκόσμια πρωτοβουλία της SORAI έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού, την πληροφόρηση, την εκπαίδευση και τη συγκέντρωση πόρων για την προστασία, παρακολούθηση και περίθαλψη των ρινόκερων. (φωτό: sorai.com.au)

 

Σήμερα απομένουν στη Γη περίπου 28.000 ρινόκεροι, 23 φορές λιγότεροι από τους Αφρικανικούς ελέφαντες. Η λαθροθηρία είναι ένας από τους κυριότερους κινδύνους που αντιμετωπίζουν. Οι κυβερνήσεις έχουν λάβει σημαντικά μέτρα, δημιουργώντας νόμους, όμως η ενημέρωση των καταναλωτών και η αλλαγή της συμπεριφοράς τους παραμένουν κρίσιμες προκλήσεις στον αγώνα κατά της λαθροθηρίας. Θα ήμουν ευτυχής εάν η Hublot μπορεί να διαδραματίσει έναν ρόλο στην ευαισθητοποίηση του κοινού.

Ricardo Guadalupe

Διευθύνων Σύμβουλος της Hublot

Περισσότερες πληροφορίες για την Hublot εδώ και για την SORAI εδώ.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή