Το κοριτσάκι με την κούκλα…

Το κοριτσάκι με την κούκλα…

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Είναι πολλά χρόνια τώρα που η Αριστερά έπαψε να παράγει θέσεις και γι’ αυτό το έριξε στα συναισθήματα. Μια φωτογραφία, ένα πρόσωπο –εντέχνως θεοποιημένο ή απαξιωμένο– είναι η πρώτη ύλη της προπαγάνδας της συγκίνησης. Ενα επεισόδιο αυτής παίχτηκε στις οθόνες μας και χθες, κατά την εκκένωση κατειλημμένων κτιρίων στα Εξάρχεια.

Οι φωτογραφίες με τα μωρά έδιναν κι έπαιρναν, οι συγκινητικές λεζάντες το παράκαναν. Τα λεωφορεία της αστυνομίας έγιναν κλούβες· οι παρομοιώσεις για τους κατατρεγμένους έπεφταν βροχή· κάποιες φωτογραφίες ήταν του περασμένου Φεβρουαρίου, από αντίστοιχες επιχειρήσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά όλα αυτά δεν έχουν καμιά σημασία. Στόχος των προπαγανδιστών ήταν η αντιπολίτευση και των χρήσιμων ηλιθίων η συγκινητική ατάκα που θα φέρει πολλούς αντίχειρες υψωμένους – like στην καθομιλουμένη. Ολα έμπλεξαν με γλυκερό τρόπο: το προσφυγικό με τις καταλήψεις, το κοριτσάκι που είχε την κούκλα αγκαλιά (και το οποίο μάλλον έπρεπε να ζει στις άθλιες συνθήκες εγκαταλελειμμένων κτιρίων, αντί να πάει σε δομές φιλοξενίας) με την «αστυνομοκρατία». Κάπου εκεί πετάχτηκε και ο κ. Γιάννης Ραγκούσης να μας εξηγήσει ότι «συμμορίες του οργανωμένου εγκλήματος δεν είναι γυναίκες πρόσφυγες με ανήλικα παιδιά». Φυσικά, «οι γυναίκες πρόσφυγες με ανήλικα παιδιά» δεν είναι συμμορίες, αλλά πώς πιστοποιεί ότι οι δυστυχείς γυναίκες με τα μωρά τους δεν πέφτουν θύματα –ή έστω δεν κινδυνεύουν να πέσουν θύματα– από οργανωμένες συμμορίες; Τόσο καλές πληροφορίες έχει για το τι γίνεται στις καταλήψεις, από τότε που ανέλαβε τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ;

Υπάρχουν δύο ξεχωριστά στοιχεία της αστυνομικής επιχείρησης στα Εξάρχεια. Το ένα είναι η παρανομία των καταλήψεων και το άλλο η τύχη των προσφύγων και μεταναστών. Για το πρώτο χρειάζεται η αστυνομία. Επειδή δε τα καλόπαιδα της περιοχής κοκορεύονται σε βίντεο με κουμπούρια, χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή και άτεγκτη εφαρμογή του νόμου. Και σε ό,τι αφορά τα δημοκρατικά δικαιώματα και σε ό,τι αφορά την προστασία των αστυνομικών. Δεν γίνεται εκκαθάριση παρανόμως καταληφθέντων κτιρίων στα Εξάρχεια με δικαστικό κλητήρα. Επομένως, και αστυνομικοί θα υπάρχουν και θα είναι καλά οπλισμένοι.

Το άλλο στοιχείο είναι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες, που χρήζουν κρατικής μέριμνας και πρέπει να πάνε στις δομές φιλοξενίας. Εδώ υπάρχει πεδίο αντιπολίτευσης και πρέπει να έχουμε τα μάτια ανοιχτά. Η ντροπή της Μόριας πρέπει γρήγορα να τελειώνει, αν και η αύξηση των προσφυγικών ροών το τελευταίο διάστημα περιπλέκει περαιτέρω το πρόβλημα.

Πολύ σωστά, λοιπόν, η κυβέρνηση αποδίδει τις περιουσίες στα χέρια των νόμιμων ιδιοκτητών τους αντί να παραμένουν στο έλεος επαγγελματιών επαναστατών που φορούν τη λεοντή του «ανθρωπιστή». Από κει και πέρα, όμως, ξεκινούν οι ευθύνες της…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή