«Προπαγανδομάνες» στα Εξάρχεια

«Προπαγανδομάνες» στα Εξάρχεια

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οσοι ανήκουν στη γενιά της μεταπολίτευσης, δηλαδή αυτοί που ενηλικιώθηκαν τη δεκαετία του ’80, χόρτασαν από τις «προοδευτικές» λαθροχειρίες. Ηταν η εποχή που η Σοβιετική Ενωση ήταν η ελπίδα όλης της οικουμένης, η «αυτοκρατορία του καλού» που έστελνε μεν τανκς στις χώρες-δορυφόρους της, όμως δεν είχε κακές προθέσεις.

Εκανε μεν δικτατορίες, αλλά για το καλό των λαών. Φυλάκιζε αντιφρονούντες σε απάνθρωπες συνθήκες (γκουλάγκ), αλλά είχε μια περίεργη ελευθερία: δεν μπορούσες να πεις «κάτω το Κομμουνιστικό Κόμμα», όμως «τι σημασία έχει αν μπορείς να διαδηλώνεις κατά του Ρέιγκαν, αλλά δεν έχεις να φας;». Φυσικά η σφαγή των 22.000 Πολωνών αξιωματικών, αστυνομικών, διανοουμένων, πολιτικών κρατουμένων το 1940 ήταν έργο του Χίτλερ και ουχί του Στάλιν. Οποιος συμφωνούσε με την πραγματικότητα, αλλά διαφωνούσε με την «προοδευτική» γραμμή, ήταν δεξιός, αντιδραστικός, μίσθαρνο της CIA και διάφορα άλλα που δεν καταλαβαίναμε· οπορτουνιστής, σεχταριστής, λικβινταριστής κ.λπ. Το «νεοφιλελεύθερος», ως βρισιά, δεν είχε εφευρεθεί ακόμη…

Σε εικονική πραγματικότητα έζησε η χώρα και κατά τη διάρκεια των «αντιιμπεριαλιστικών πολέμων», τότε που τα υποταγμένα στην ιδεολογική κυριαρχία της Αριστεράς ΜΜΕ ήταν «τα καλύτερα του κόσμου» και το BBC έλεγε ψέματα ενώ το Alter την αλήθεια. Ετσι οι Ελληνες δεν έμαθαν ποτέ τη σφαγή της Σρεμπρένιτσα, ενώ ήξεραν ότι «οι Αλβανοί έριχναν οβίδες σε Αλβανούς στο Σεράγεβο από τις θέσεις που κατείχαν οι Σέρβοι».

Τα θυμηθήκαμε όλα αυτά διαβάζοντας τις περίτεχνες κλάψες για τις «μωρομάνες» του κ. Δημήτρη Τζανακόπουλου. Τα Εξάρχεια, για το κύριο άρθρο της «Εφημερίδας των Συντακτών», είναι απλώς η «φιλοτεχνημένη εικόνα του “άβατου”» (27.8.2019). Δεν ρωτούν και τον κ. Γιάνη Βαρουφάκη ο οποίος πήγε να φάει με τη σύζυγό του και οι «αντιεξουσιαστές» –τρομάρα μας!– τον έδιωξαν ενώ ένας καταγράφηκε σε βίντεο να λέει «Δεν φταις εσύ, αλλά καλά κάνουμε και σε κράζουμε. Είσαι πολιτικός και δεν σε πιστεύουμε… Δεν θέλω να μιλήσεις καθόλου. Να φύγεις τώρα. Δεν θα ξανακατεβείς στα Εξάρχεια…». Ο πρώην υπουργός περιέγραψε το συμβάν: «Με απειλητικές διαθέσεις, καλυμμένα τα πρόσωπα, ύβρεις και ρίψη γυάλινων αντικειμένων προς εμάς (τα οποία δεν μας χτύπησαν), κινήθηκαν σχετικά αργά προς το μέρος μας απαιτώντας την απομάκρυνσή μου από τον “χώρο τους”» (29.4.2015).

Κι αν ο κ. Βαρουφάκης τους πέφτει πλέον μακριά, υπάρχει και ο κ. Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος πήγε μαζί με τη σύζυγό του και φίλους σε μπαρ στα Εξάρχεια, απ’ όπου αποχώρησε κακήν κακώς, όταν ομάδα νεαρών εισέβαλε στο μαγαζί και άρχισε να του φωνάζει ότι πρέπει να φύγει από την περιοχή (17.10.2015). Τότε ο κ. Σκουρλέτης διέψευσε προκαταβολικώς τα περί «φιλοτεχνημένης εικόνας του “άβατου”», λέγοντας ότι «αυτά γίνονται στην ευρύτερη περιοχή».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή