Πρωταθλητές και προσωπικότητες στον 52ο Διεθνή Ιστιοπλοϊκό Αγώνα Άνδρου

Πρωταθλητές και προσωπικότητες στον 52ο Διεθνή Ιστιοπλοϊκό Αγώνα Άνδρου

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εικοσιοκτώ από τα καλύτερα ιστιοφόρα του ελληνικού στόλου αλλά και σκάφη με ξένες σημαίες θα ανοίξουν πανιά σήμερα το μεσημέρι στη θαλάσσια περιοχή της Βουλιαγμένης με προορισμό το νησί της Άνδρου. Πρόκειται για τον 52ο Διεθνή Ιστιοπλοϊκό Αγώνα Άνδρου «Ιωάννης Β. Γουλανδρής», που συνδιοργανώνουν ο Ναυτικός Όμιλος Άνδρου με τον Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος. Σύμφωνα με πληροφορίες, την εκκίνηση (14.00) θα δώσουν ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς και η κα Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη.

Στον στόλο της διοργάνωσης θα βρεθούν ιστιοπλόοι που έχουν δοξάσει τα ελληνικά χρώματα σε αγώνες τριγώνου και ανοικτής θαλάσσης, καθώς οι ιδιαιτερότητες του αγώνα αποτελούν δέλεαρ για τους λάτρεις της αθλητικής αδρεναλίνης. Αυτή την εποχή στη θαλάσσια περιοχή της ιστιοπλοϊκής διαδρομής επικρατούν ισχυροί άνεμοι, κάτι που ,σύμφωνα με τις προβλέψεις, θα ισχύσει και σε αυτό τον αγώνα. Έτσι, τα πληρώματα θα χρειαστεί να επιστρατεύσουν την ιστιοπλοϊκή εμπειρία και τη ναυτοσύνη τους για να ολοκληρώσουν την πλεύση των 72 ναυτικών μιλίων, να φτάσουν στον φάρο Τουρλίτη, και να αντικρύσουν τα απαράμιλλης ομορφιάς καπετανόσπιτα της Χώρας Άνδρου.

Πρωταθλητές και προσωπικότητες στον 52ο Διεθνή Ιστιοπλοϊκό Αγώνα Άνδρου-1

«Ιστιοπλοϊκά προκλητική», χαρακτηρίζουν οι ιστιοπλόοι και τη δεύτερη ιστιοδρομία της διοργάνωσης. Πρόκειται για την παράκτια κούρσα «Eurobank Private Bank Luxembourg Cup» (10 ν.μ.), που θα διεξαχθεί στις 31 Αυγούστου. Πέρσι, οι ισχυροί άνεμοι δεν επέτρεψαν τη διεξαγωγή της, κάτι που δείχνει τη δυσκολία της. Αυτή την ιστιοδρομία οι επισκέπτες και οι κάτοικοι του νησιού θα έχουν την ευκαιρία να την παρακολουθήσουν από την πλατεία όπου βρίσκεται το άγαλμα του Αφανούς Ναύτου και από τις ακτές του νησιού. Παράκτια (έως 30 ν.μ.) είναι και η τελευταία πλεύση (1/9) με την οποία ο στόλος του ιστορικού αγώνα θα αποχαιρετήσει το «καπετανονήσι των Κυκλάδων» και θα ανοίξει πανιά για το σημείο τερματισμού, το Δύσβατο.

Ο ιστιοπλοϊκός αγώνας της Άνδρου είναι ο δεύτερος μακροβιότερος της χώρας (μετά το Ράλλυ Αιγαίου του ΠΟΙΑΘ με τους 56 αγώνες). Αποτελεί έμπνευση του Ιωάννη Β. Γουλανδρή, γνωστός στον χώρο της παγκόσμιας ιστιοπλοΐας και της ναυτιλίας ως «Big Jonh», ο οποίος, μαζί με άλλους Ανδριώτες και φίλους της ιστιοπλοΐας, διοργάνωσαν το 1967 τον πρώτο αγώνα. Οι πολλές συμμετοχές που υπάρχουν στην 52η διοργάνωση δείχνουν ότι οι οικογένειες της ιστιοπλοΐας και της ναυτιλίας έχουν και πάλι αγκαλιάσει τον θεσμό. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή