Απόδραση τεσσάρων κρατουμένων από τη φυλακή Τίρυνθας

Απόδραση τεσσάρων κρατουμένων από τη φυλακή Τίρυνθας

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ομαδική απόδραση αλλοδαπών κρατουμένων που εξέτιαν ποινές φυλάκισης στην αγροτική φυλακή Τίρυνθας σημειώθηκε χθες το πρωί. Στις 11.40 π.μ., κατά τη διάρκεια καθιερωμένης καταμέτρησης, οι υπεύθυνοι της φυλακής διαπίστωσαν ότι οι τέσσερις αλλοδαποί κρατούμενοι απουσίαζαν. Ακολούθησε έλεγχος στον θάλαμο όπου κρατούνταν και διαπιστώθηκε ότι είχαν καταφέρει να αποδράσουν κόβοντας τα κάγκελα και στη συνέχεια πηδώντας την εξωτερική περίφραξη.

Περιμετρικά της φυλακής δεν υπάρχει φύλαξη από «εξωτερικούς φρουρούς», με συνέπεια οι τέσσερις αλλοδαποί να καταφέρουν να διαφύγουν δίχως να γίνουν αντιληπτοί και καταδιωχθούν. Ειδοποιήθηκε η ΕΛ.ΑΣ. και ξεκίνησαν έρευνες για τον εντοπισμό τους, οι οποίες μέχρι αργά χθες το βράδυ παρέμεναν άκαρπες. Οι δύο από τους δραπέτες είναι υπήκοοι Αλβανίας, 27 και 48 ετών, που εξέτιαν ποινές έξι και έντεκα ετών αντιστοίχως, για ληστεία και κλοπές. Απέδρασαν ακόμη ένας 42χρονος Μαροκινός που είχε καταδικαστεί σε ποινή οκτώ ετών για διακίνηση ναρκωτικών και ένας 24χρονος Αιγύπτιος που εξέτιε ποινή έξι ετών για ληστεία.

Από τις αγροτικές φυλακές Τίρυνθας, όπου κρατείτο, είχε αποδράσει στις αρχές Ιουνίου ο Γιάννης Μιχαηλίδης, γνωστότερος ως «τοξοβόλος του Συντάγματος». Ο Μιχαηλίδης είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», για συνέργεια στη διπλή ληστεία τραπεζών στο Βελβεντό Κοζάνης, ενώ το 2015 καταδικάστηκε σε κάθειρξη 13 ετών για ένοπλη συμπλοκή με αστυνομικούς στην Πεύκη. Για τη συγκεκριμένη υπόθεση είχε διαταχθεί εσωτερικός έλεγχος, καθώς και πειθαρχική έρευνα, την οποία ανέλαβε να φέρει εις πέρας εισαγγελέας Πρωτοδικών, με άγνωστο μέχρι σήμερα αποτέλεσμα. Αποδράσεις κρατουμένων καταγράφονται και από τις αγροτικές φυλακές Κασσάνδρας. Την 15η Αυγούστου, Αλβανός κρατούμενος που εξέτιε ποινή δεκαετούς κάθειρξης για ληστεία στις αγροτικές φυλακές Κασσάνδρας απέδρασε παραβιάζοντας εξαήμερη τακτική άδεια. Ενα εικοσιτετράωρο αργότερα απέδρασε ακόμη ένας βαρυποινίτης, υπήκοος Αλβανίας, που κρατείτο σε καθεστώς ημιελεύθερης διαβίωσης στις φυλακές Κασσάνδρας. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που τέθηκαν υπόψη της «Κ», από το 2015 έως σήμερα 16 κρατούμενοι των φυλακών Κασσάνδρας απέδρασαν και άλλοι 63 δεν επέστρεψαν από την τακτική άδεια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή