ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Παγωτό μπανάνα με μερέντα

Συνταγή: Μαρία Αργύρη

Φωτογραφία: Shutterstock

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: παγωτό, Σοκολάτα, Συνταγές, Ζάχαρη και Αλεύρι, Γλυκά, Γλυκά Ψυγείου

Εύκολο / Μερίδες: 3 μερίδες / Προετοιμασία: 5'
 

Υλικά
  • 3 μπανάνες ώριμες
  • 1 μεγάλη κουτ. της σούπας μερέντα


Διαδικασία

Ξεφλουδίζουμε τις μπανάνες και τις κόβουμε σε ροδέλες πάχους περίπου 2 εκ. Τις απλώνουμε σε ένα μικρό ταψάκι, το οποίο βάζουμε στην κατάψυξη για 2½ – 3 ώρες.

Ρίχνουμε τις παγωμένες ροδέλες μπανάνας στο μούλτι μαζί με τη μερέντα και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν ένα μαστιχωτό παγωτό. Θα χρειαστεί 1 - 2 λεπτά χτύπημα.

Μυστικά:

  •     Τρώμε το παγωτό κατευθείαν εκείνη την ώρα ή το διατηρούμε στην κατάψυξη.
  •     Αν θέλουμε, τρίβουμε από πάνω λίγη κουβερτούρα και γαρνίρουμε με 1 ροδέλα μπανάνας κομμένη στα δύο.

 

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ