Πρόσωπα της Παρασκευής

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Norman ____ Rockwell!» τιτλοφορείται το πέμπτο προσωπικό άλμπουμ της Λάνα Ντελ Ρέι, το οποίο κυκλοφορεί σήμερα, Παρασκευή, στις ΗΠΑ. Ο τίτλος παραπέμπει σε έναν εμβληματικό Αμερικανό ζωγράφο, τον Νόρμαν Ρόκγουελ, ο οποίος αποτύπωσε την ειδυλλιακή αμερικανική ζωή των ’40s και ’50s – με τη διαφορά πως, στο άλμπουμ, η κάτω παύλα ανάμεσα στο όνομα και στο επώνυμο παραπέμπει στη γνωστή βρισιά που αρχίζει από «f» στα αγγλικά. Γενικά, ήδη γίνεται συζήτηση στην Αμερική πάνω στους επιθετικούς και ελευθερόστομους στίχους των τραγουδιών. Οι βρισιές είναι σέξι και πάλι.

(…) Θυμάστε την τρομακτική Μίζερι, που έκανε εφιαλτική τη ζωή του αγαπημένου της συγγραφέα; Δεν είναι τίποτα μπροστά στον νέο ρόλο που ανέλαβε ο Τζον Τραβόλτα στην ταινία «Ο φανατικός». Εκεί ερμηνεύει τον Μους, έναν απολύτως παρανοϊκό συλλέκτη αυτογράφων διασήμων, ο οποίος ξεπερνά τα όρια. Αν βρήκατε άθλιο το χτένισμα του επίσης παρανοϊκού Μπαρδέμ στο «Καμία προσευχή για τους μελλοθάνατους», στον «Φανατικό» ο Τραβόλτα παίρνει το βραβείο του χειρότερου χτενίσματος από καταβολής κινηματογράφου.

(…) Τον ερχόμενο μήνα αναμένουμε το δεύτερο μέρος του «A Handmaid’s Tale» (Η ιστορία της θεραπαινίδας) της Μάργκαρετ Ατγουντ. Ως γνωστόν, το πρώτο μέρος σάρωσε κατά την πρόσφατη τηλεοπτική του μεταφορά. Το βιβλίο, ωστόσο, είχε κυκλοφορήσει πριν από περισσότερο από τριάντα χρόνια. Στις «Διαθήκες» (αυτός είναι ο τίτλος του νέου βιβλίου), οι αναγνώστες θα πληροφορηθούν τι απογίνονται οι βασικοί χαρακτήρες του αρχικού μυθιστορήματος. Μπορούμε να στοιχηματίσουμε με ασφάλεια ότι πολύ σύντομα και αυτό θα μεταφερθεί στην τηλεόραση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή