CTC: Στα χέρια του σεφ

2' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο σεφ Αλέξανδρος Τσιοτίνης συμπυκνώνει το μαγειρικό του όραμα σε τρία tasting menu 3, 6 ή 9 πιάτων αντίστοιχα.

Η θέση: Σε έναν ήσυχο δρόμο στα σύνορα Καισαριανής και Ιλισίων, εύκολο πάρκινγ.

Η ατμόσφαιρα: Το CTC συγκεντρώνει ψαγμένους ξένους επισκέπτες από τα κοντινά ξενοδοχεία και ντόπιους, γνώστες και φαν της δημιουργικής μαγειρικής του σεφ. Το εστιατόριο δεν διαθέτει τραπέζια έξω, αλλά, όταν το θερμόμετρο δείχνει άνω των 35°C, η δροσιά του κλιματισμού είναι προτιμότερη.

Το φαγητό: Η παρέα των τεσσάρων Σκανδιναβών που κάθεται δίπλα μας μένει συνεχώς με το στόμα ανοιχτό. Τους παρατήρησα όταν ήρθε στο τραπέζι τους η βελουτέ καλαμπόκι αρωματισμένη με αστακό και αφρό από τρούφα και περγαμόντο και αντιλήφθηκα την ευχαρίστησή τους στην πρώτη μπουκιά, αφού είχαν σπάσει τον κρόκο του αυγού στην ντελικάτη εκδοχή καρμπονάρας με ψημένο κρόκο στους 63°C με ζωμό μπέικον και νουντλς από παρμεζάνα. Είχε προηγηθεί η παραίνεση του μετρ να εμπιστευτούν τον σεφ και να αναφέρουν μόνο τις αλλεργίες σε κάποιο υλικό, αφού στο εστιατόριο CTC δεν υπάρχει κατάλογος ούτε επιλογή αλά καρτ. Ο σεφ Αλέξανδρος Τσιοτίνης συμπυκνώνει το μαγειρικό του όραμα σε τρία tasting menu 3, 6 ή 9 πιάτων αντίστοιχα. Τα πιάτα αλλάζουν συχνά ανάλογα με τα υλικά και τις εποχές, αλλά και τις μαγειρικές εμπνεύσεις.

Οι ευχάριστες εκπλήξεις διαδέχονταν η μία την άλλη στα τρία amuse-bouche που ήρθαν στο τραπέζι μας, τη δροσερή τάρτα ντομάτας με παγωτό μοτσαρέλα και βασιλικό, το παιχνιδιάρικο τηγανόψωμο από ξινόχοντρο με γλειφιτζούρι αυγοτάραχο και λάιμ και το πεντανόστιμο ταρτάρ από ροφό σαν Αθηναϊκή που σου άφηνε μια γεύση νοσταλγική αλλά ταυτόχρονα φρέσκια και απρόσμενη. Ευχαριστηθήκαμε και εμείς τη βελούδινη γεύση του πιάτου-σήμα κατατεθέν του CTC, της βελουτέ καλαμπόκι που προανέφερα, ενώ βρήκαμε άνισο το μπαρμπούνι τεμπούρα που είχε ολίγον επίπεδη γεύση, αν και το αγιολί αγκινάρας που είχε δίπλα ήταν αξέχαστο.

Στο μοσχαρίσιο μάγουλο σε κρούστα από φουντούκι, μαύρο σκόρδο και τοπιναμπούρ θα θέλαμε ένα κλικ γευστικής έντασης παραπάνω, την οποία βρήκαμε και με το παραπάνω και στα τρία γλυκά που δοκιμάσαμε, τα οποία επιμελείται ο γνωστός ζαχαροπλάστης Δημήτρης Χρονόπουλος: στο δροσερό παρφέ γιαούρτι με σαλάτα από φράουλες και κόκκινο γκρέιπφρουτ, αφρό από αγριοφράουλες με σορμπέ λίτσι και μαστίχα και στη συναρπαστική ναμελάκα λευκής σοκολάτας με καραμελωμένα κόκκινα φρούτα, μαρέγκες βιολέτα και σορμπέ γιαούρτι βιολέτα. Το τρίτο γλυκό που έφτασε στο τραπέζι μας ήταν ένα τσαντάκι από σοκολάτα, το οποίο λυπόσουν να χαλάσεις αλλά τρώγοντας τα κομμάτια του, το ξεπεράσαμε: ήταν φτιαγμένο από σοκολάτα Araguani 72%, περιείχε μια ελαφριά μους από κανέλα και αμύγδαλο και η γλύκα κοντραριζόταν από ένα στιβαρό παγωτό με πικρή σοκολάτα.

Ο λογαριασμός: Από 38, 65 και 90 € το μενού 3, 6 και 9 πιάτων αντίστοιχα κατ’ άτομο.

Η κάβα: Η λίστα κρασιών είχε άπειρες επιλογές και οι προτάσεις για pairing με το φαγητό ήταν πετυχημένες.

Επιπλέον πληροφορίες: Τρίτη-Σάββατο 19:30-00:00

CTC, Ουμπλιανής 14 & Διοχάρους 27, Ιλίσια, Τ/210-72.28.812.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή